Obavijesti

News

Komentari 352

Hitna intervenirala 19 puta, a policija privela 11 maturanata

Hitna intervenirala 19 puta, a policija privela 11 maturanata
84

Maturanti Pomorske škole Bakar bacali su petarde i palili baklje na riječkom Korzu. U Splitu su ispalili raketu koja je zapalila auto. U Zagrebu je došlo do tučnjave

VIDEO

Posljednji je dan nastave za učenike završnih razreda srednjih škola. Norijada je počela okupljanjem na Trgu bana Jelačića oko 11.30 sati.

Maturanti su pjevali, bacali konfete, a neki su se tradicionalno okupali u Manduševcu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:59

Policija i Hitna pomoć već su skoro na samom početku okupljanja imale posla jer je bilo onih koji su pretjerali s alkoholom. Hitna je još prije podneva odvezla prvog maturanta. A policija je legitimirala drugog jer je zapalio baklju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:25

U Miramarskoj ulici došlo je do tučnjave koja je vrlo brzo prekinuta.

Marko Lukunić/PIXSELL

Bandić: Želim da maksimalno popiju dviju pive

Nakon okupljanja  na Trgu bana Jelačića, kolona predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem je u podne krenula prema Bundeku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:19

- Želim maturantima da popiju maksimalno dvije pive, a ne i treću , i da sigurno stignu doma. Svi smo bili veseli u toj dobi i ja sam si malo pocugnul pa me sljedeći dan boljela glava - otkrio je gradonačelnik Milan Bandić.

Patrik Macek/PIXSELL

Pritom je dodao i da se nada da nitko od današnjih slavljenika neće završiti na Hitnoj na ispumpavanju.

Povorka se kretala preko Zrinjevca, Miramarskom, Vukovarskom i Bratske zajednice, te je na Bundek stiglo oko 5000 maturanata .

Policija je u srijedu privela 11 ljudi zbog pirotehnike, alkoholiziranosti i narušavanja javnog reda i mira. Prebačeni su u različite policijske postaje u Zagrebu, potvrdili su nam iz zagrebačke policije.

Hitna pomoć s dodatna dva tima cijeli dan je dežurala uz maturante. Intervenirali su jedanaest puta zbog pijanstva , sedam puta zbog lakših ozljeda , dobivenih u padovima, tučnjavi i od petardi, a bio je i jedan slučaj žučnog napada .

Iz za sada neutvrđenih razloga došlo je i do upotrebe sile od strane policije . Video kojeg su snimile kamere Nove TV prikazuje kako je policajac nasrnuo na jednog od maturanata te ga bacio na pod. Iz videa je vidljivo da se maturant očito verbalno sukobio s jednim od zaštitara koji su osiguravali maturante.

Davor Puklavec/Pixsell

Na Bundek bez alkohola

U Park Bundek učenici ne smiju unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva. Na Bundeku se mogu kupiti sendviči, voda, sokovi i pivo točeno u plastičnim čašama. Program će trajati do 22 sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:29

Cijelo vrijeme programa u Parku dežuraju zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza, stoji na stranicama Grada.

Davor Puklavec/Pixsell

Rijeka: Stariji muškarac pao i slomio kuk

Za razliku od Zagreba gdje zasad nije bilo incidenata, u Rijeci se jedan stariji muškarac poskliznuo na vodu i brašno koje su maturanti bacali. Kolima Hitne pomoći prevezen je u KBC Sušak, a navodno je slomio kuk.

Maturanti Pomorske škole slave zadnji dan škole bacanjem petardi i baklji na Korzu i deru se “Hrvatska policija mito i korupcija” i “Pomorska škola Bakar”.

Goran Kovačić/PIXSELL

Portal Rijeka danas kontaktirala je ravnatelja Pomorske škole Gordana Papeša koji je izjavio:

- To sigurno nisu naši učenici. Naši učenici su čisti i uredni. To se neki drugi učenici deru. To nam se i prije događalo, da učenici iz drugih škola viču ‘Pomorska škola Bakar’ da nam napakoste - poručio je.

Split: Zapalio se auto na koji je pala raketa

Ispred ambulante u Šižgorićevoj ulici u Splitu, oko 10.50 sati planuo je automobil marke Hyundai. Kako nam je kazao jedan od očevidaca, grupa maturanata slavila je kraj srednjoškolskog obrazovanja te su tome u čast ispalili raketu koja je pala na automobil. Razbila je zadnje staklo nakon čega je planuo prtljažnik. Djelatnici ambulante brzo su reagirali i počeli gasiti aparatom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:19

- Na teren je stigla i policija koja je pregledala kamere u školi nakon čega su izdvojili nekolicinu mladića - kazao nam je očevidac. Inače, u blizini Šižgorićeve, u Ulici Matice hrvatske, su dvije srednje škole: Kemijska i Graditeljsko-geodetska tehnička škola. Kako je izvijestila policija, jedna osoba je privedena i na razgovoru je u policiji. Očevid je u tijeku. Je li riječ o maturantima čije je slavlje izmaklo kontroli u policiji nisu potvrdili kao ni da je požar izazvan ispaljivanjem rakete.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 352
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a