Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
31 komentara

Proslavili 120 godina braka: Slavili s 11 djece i 18 unučadi

Braća Milan, Slavko i Marinko Klarica uženili su 1978. godine Ivanku, Mariju i Dragicu. Zajedno danas imaju 11 djece i 18 unučadi, a svi su se okupili na 40. godišnjici braka

Foto: Velimir Brkić/Zadarski list
31 komentara

Ta 1978. godina u obitelji Klarica bila je plodna i vesela. Sva tri brata su se te godine vjenčala.

I Milan i Slavko i Marinko su svoje odabranice odveli pred oltar.

Ove godine je 40. godišnjica braka trima parovima bila razlog za veliko obiteljsko slavlje.

Proslava se spremala mjesecima unaprijed, a sve je pokrenuo brat Milan (66), najstariji, koji je većinu života proveo u Melbourneu u Australiji.

On dolazi svakih nekoliko godina, a domovinu je posljednji put posjetio prije četiri godine. Tad je s braćom podijelio svoju ideju o velikom slavlju i obilježavanju godišnjica njihovih brakova.

Foto: Velimir Brkić/Zadarski list Proslava je trajala cijeli dan, a 80-ak gostiju uživalo je u hrani i piću

- Ma odmah smo se složili. Našli smo se nas tri te gledali što bismo i kako. Kad se treba pojesti i popiti, nema tu previše mudrovanja, ionako su nam slični interesi po tom pitanju - smije se najmlađi Marinko (57).

U Klaričinim dvorima, domu najmlađeg sina, skupilo se njihovih jedanaestero djece i osamnaestero unučadi te rodbina i kumovi. Samo oni najbliži, kažu braća.

Nedostajala je Marinkova kći koja je prije dvadesetak dana rodila trećeg sina.

Znao sam da je želim oženiti

- Nema boljeg razloga za nedolazak - kaže Marinko dok mu čestitamo.

On se oženio najmlađi, kao sedamnaestogodišnjak.

- Bili smo prvi susjedi, Moja Dragica i ja - kaže Marinko, koji ju je u svoju kuću, udaljenu 200 metara od njezine, doveo tri tjedna prije svojeg 17. rođendana. Foto: Velimir Brkić/Zadarski list

– Znao sam da je želim oženiti i od tada smo skupa. Najstariji brat Milan Klarica (66) u braku s tri godine mlađom suprugom Ivankom iz Klisa ima troje djece i četvero unučadi.

- U Melbourneu u Australiji sam već 48 godina, od 1970. U braku treba biti razuman, ne svađati se, biti tolerantan, poštovati se, jer i tako bude po ženinoj volji - rekao je pravi veseljak Milan za Zadarski.hr.

Slavko Klarica (65) cijelog života je ugostitelj, od 1973. godine. Nakon školovanja radio je u Boriku, nakon čega je otišao u Zagreb. Konobarenje započinje u hotelu Intercontinentalu, odnosno današnjem Westinu, a potom radi u ribljem restoranu Jadran, da bi nakon toga 18 godina imao svoj restoran Šport u Maksimirskoj.

Foto: Velimir Brkić/Zadarski list

- Supruga Marija je moja snaga i oslonac svih ovih godina. Želja nam je da imamo zdravlja i da nam djeca, unučad i obitelj budu zdrava - poručio je Slavko, otac četvero djece i djed petero unučadi. Za osamdeset ljudi trebalo je spremiti i dobre spize, kolača, vina, rakije, sokova... Da ništa ne fali. Spekli su na ražnju prase i dva janjca, napravili goleme peke s janjetinom i četiri pulestra, a bilo je i divljači sa strane, ako se kome jede nešto malo jače u kasnu uru... Kao na piru.

Sad se diže kredit za svadbu

- Bilo je sigurno bogatije i veselije nego na našim vjenčanjima prije četrdeset godina. Tad je sve bilo puno skromnije i intimnije, za razliku od danas, kad se uzima pola godine slobodno i diže kredit kako bi se oženilo - kaže Marinko dok mu se smije brk.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message