Obavijesti

Promo sadržaj

Prošle godine registrirano gotovo 65 tisuća novih vozila

Prošle godine registrirano gotovo 65 tisuća novih vozila
2

Najnoviji podaci Centra za vozila Hrvatske govore da je tijekom 2019. godine došlo do porasta broja novih i rabljenih osobnih automobila pri prvoj registraciji.

Novih automobila ukupno je registrirano 64,349 što je porast od 4,2 posto u odnosu na 2018. godinu. Kada su u pitanju rabljeni automobili, porast je bio 7 posto, a ukupno ih je registrirano 84,913.

Kod novih automobila očekivano je registrirano najviše benzinaca, ukupno 38,487 što je u odnosu na 2018. godinu porast od 16,9 posto. Novi automobili na dizelsko gorivo doživjeli su pad, pa ih je tako u odnosu na godinu ranije registrirano 13,9 posto manje, ukupno je riječ o 23,515 osobnih automobila. Broj registriranih povećali su i novi automobili na električni pogon i hibridna vozila. Tijekom 2018. godine tako su registrirana 144 električna vozila dok je u 2019. broj narastao na 198, a broj hibrida povećao se sa 781 na 1,560 vozila.

Tomislav Škreblin, rukovoditelj tehničkog odjela CVH-a pojašnjava: „Kada su u pitanju rabljeni automobili i ove godine dominiraju 'dizelaši'. Za razliku od kategorije novih automobila u ovoj kategoriji doživjeli su rast od 6,5 posto, ukupno je riječ o 74,950 osobnih automobila. Broj benzinaca isto je narastao, i to po višoj stopi, registrirano ih je ukupno 9,089, što je u odnosu na 2018. godinu porast od 10,9 posto. Automobili na električni pogon i hibridna vozila također su povećali broj vozila na prvoj registraciji. Hibridi su kod rabljenih povećali svoj broj sa 206 u 2018. na 241 u protekloj godini dok je broj rabljenih električnih automobila na prvoj registraciji narastao s 38 na 81 automobil“.

Podaci Centra za vozila Hrvatske govore nam i koje su najpopularnije automobilske marke u Hrvatskoj. I kod novih i rabljenih osobnih automobila pri prvoj registraciji vodi Volkswagen, a prati ga Renault. Kada su u pitanju rabljeni, slijede luksuzne marke - BMW, Audi i Mercedes - a kod novih, nakon njemačko-francuskog dvojca, najpopularniji su Opel, Škoda i Peugeot. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta