Obavijesti

News

Komentari 13

Prošvercali su 15 tona duhana: Uskok optužio desetero ljudi

Optužnica je pred zagrebačkim Županijskim sudom podignuta protiv sedmorice hrvatskih, jednog slovenskog i dvojice bosansko-hercegovačkih državljana...

VIDEO

Uskok je optužio deseteročlanu skupinu koju tereti da su u dva navrata u Hrvatsku prokrijumčarili preko 15 tona duhana u listu čime su na ime neplaćenih trošarina oštetili državni proračun za više od devet milijuna kuna, sebi pribavivši gotovo 1,2 milijuna kuna.

Optužnica je pred zagrebačkim Županijskim sudom podignuta protiv sedmorice hrvatskih, jednog slovenskog i dvojice bosansko-hercegovačkih državljana zbog izbjegavanja carinskog nadzora, nedozvoljene trgovine i proizvodnje, sve u sastavu zločinačkog udruženja.

Kupovinu, prijevoz, skladištenje, pripreme za prodaju i samu prodaju veće količine rezanog duhana prema optužnici su od studenoga 2017. do sredine ove godine na području Zagreba, Koprivničko-križevačke županije i Slovenije dogovorila dvojica okrivljenika.

Duhan je u inozemstvu kupovao trećeosumnjičeni te ga je unosio u Hrvatsku, gdje je prvookrivljeni u Zagrebu organizirao skladištenje, obradu, preradu i proizvodnju aromatiziranog duhana te njegovu daljnju distribuciju i prodaju. Ostali pripadnici udruženja također su imali su određene uloge u tom krijumčarskom poslu, kažu u Uskoku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan je preuzimao, skladištio i pronalazio kupce duhana, drugi je nadzirao proces rezanja i pakiranja te nabavljao materijal, angažirao radnike i dogovarao prodaju i prijevoz duhana kupcima.

Drugookrivljenik je na koprivničko-križevačkom području organizirao skladištenje i obradu duhana te njegovu daljnju distribuciju i prodaju, pri čemu su trojica kupovala duhan na području Hrvatske, a druga dvojica pripremljeni duhan prodavali i isporučivali kupcima.

Osumnjičenika koji je nabavljao duhan u inozemstvu terete također da je u studenom 2017. angažirao dvojicu suradnika da za novčanu nagradu uz pomoć lažne dokumentacije teretnim vozilom iz Slovenije u Hrvatsku prevezu devet tona prešanog duhana u listu. Potom je i u ožujku organizirao prijevoz najmanje 2,8 tona duhana iz Slovenije u Hrvatsku, navodi Uskok.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.