Obavijesti

News

Komentari 76

Prosvjed u Bogdanovcima: Ovo je obračun branitelja s Vladom

Prosvjed u Bogdanovcima: Ovo je obračun branitelja s Vladom
1

Stožer svakako ne odustaje od svojih zahtjeva. Međutim, treba znati i da mi ne izazivamo nered, da nemamo ništa protiv manjina, rekao je Tomislav Josić

VIDEO

Okupljanjem prosvjednika ispred spomen obilježja poginulim braniteljima danas je u Bogdanovcima održan prosvjed protiv uvođenja dvojezičnosti, a koji je organizirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Kod spomen obilježja prvo su evocirane uspomene na ratna stradanja ovoga sela kod Vukovara da bi se potom kolona sa stotinjak prosvjednika pješice uputila prema mjesnom groblju kako bi odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

- Stožer svakako ne odustaje od svojih zahtjeva. Međutim, treba znati i da mi ne izazivamo nered, da nemamo ništa protiv manjina pa niti srpske nacionalne manjine. Ovo je obračun s Vladom RH gdje su branitelji na jednoj strani, a Vlada RH na drugoj - rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić. Još jednom je ukazao i na izostajanje bilo kakvog razgovora između Vlade i Stožera. 

- Unatoč svim našim pokušajima i problemima na terenu Vlada odbija bilo kakav razgovor sa Stožerom. U isto vrijeme predsjednik Josipović nam je danonoćno na raspolaganju - napomenuo je Josić najavljujući da se razmišlja i o daljnjim aktivnostima. Jedna od njih je veliki prosvjed u Zagrebu, za koji datum još uvijek nije određen, a ostavljena je i mogućnost i prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma oko rješavanja pitanja dvojezičnosti u Vukovaru. Prema planovima Stožera prosvjedi će se narednih dana održavati i u selima u okolici Vukovara. 

Za danas je najavljeno simbolično prekrivanje crnom tkaninom bisti Franje Tuđmana i Blage Zadre dok se za subotu u Vukovaru najavljuje organizacija prosvjeda Slavonija srcem uz Vukovar. Stožer je pozvao i počasne građane Vukovara da se uključe u rješavanje pitanja dvojezičnost ali za sada bez odgovora. 

- Još uvijek nemamo nikakav odgovor. Očekujemo od njih da budu odgovorni i počasni građani Vukovara i kad treba nešto raditi - rekao je Vlado Iljkić koji je u Stožeru zadužen za pravna pitanja. 

Odgovarajući na novinarski upit ima li Stožer bilo kakva saznanja o mogućem postavljanju novih dvojezičnih ploča Iljkić je rekao da bi to u sadašnjoj situaciji u Vukovaru bilo samo nepotrebno dolijevanje ulja na vatru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
Gotov razgovor HDZ-a i DP-a. SDP-ovka: Zašto se pregovori održavaju u zgradi vlade?
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov razgovor HDZ-a i DP-a. SDP-ovka: Zašto se pregovori održavaju u zgradi vlade?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori