Obavijesti

News

Komentari 11

Prosvjed u Subotici: 'Ne želimo migrante na našim ulicama!'

Prosvjed u Subotici: 'Ne želimo migrante  na našim ulicama!'
1

U Subotici je održan prosvjedni skup više stotina građana zabrinutih, kako su istaknuli, za sigurnost svojih obitelji zbog ilegalnih migranata, prenio je u nedjelju dnevni list „Blic“.

VIDEO

Pod parolama „Stop migrantima“ i „Migrants Go Home“ predvodnici prosvjeda iz udruge „Udruženi građani Subotice“ zatražili su u središtu grada da se migrantima onemogući nekontrolirano kretanje izvan prihvatnih centara.

„Okupili smo se jer se osjećamo nesigurno u našem gradu, naša djeca se ne mogu igrati na igralištima jer na njima borave migranti. Naša djeca ne mogu sama ići u školu jer ih napadaju i provociraju migranti“, rekao je Saša Demić u ime udruge koja je organizirala skup.

'Oni napadaju, kradu, pale kuće...'

Ne možemo to tolerirati, dodao je, "i tražimo od vlasti da migrante stavi u migrantske centre, da ih pregledaju zdravstveno i da ne lutaju našim ulicama bez kontrole“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On kaže da migranti pale i obijaju kuće, upadaju na imanja, kradu hranu iz ostava, napadaju starije ljude i da je to nedopustivo.

„Tražimo da kanalizirate i ograničite kretanje ovih skupina dok god se nalaze u gradu i okolini, u Srbiji. Dnevno trebate objavljivati koliko je migranata ušlo na teritorij države, pokrajine i grada. Objavite imaju li te osobe isprave i vodi li se evidencija tko su i odakle su došli. Tim osobama morate osigurati privremeni smještaj, objekte u kojima mogu biti adekvatno smješteni ako ih puštate u Srbiju. Građanima Subotice ne predstavlja problem prisustvo migranata koji se nalaze u kolektivnom smještaju, već skupine koje se kreću kao vojne formacije po našem gradu“, navodi se u otvorenom pismu koje je pročitano na skupu.

Migranti nezaustavljivi: Probili granicu Grčke, stigli na Lezbos
Migranti nezaustavljivi: Probili granicu Grčke, stigli na Lezbos

Demić je rekao da sudionici prosvjeda nemaju nikakvu političku pozadinu i nisu članovi nijedne stranke.

Policija poslana u Šid

„Blic“ navodi da je slično okupljanje održano u isto vrijeme i u Požarevcu.

Pitanje statusa i kretanja migranata aktualizirano je kada je predsjednik Srbije u petak najavio slanje posebnih jedinica policije u pogranično mjesto Šid, uz hrvatsku granicu, radi uspostave sigurnosti i javnoga reda.

Aleksandar Vučić je novinarima rekao da posljednjih nekoliko dana građani u Šidu imaju problema zbog, kako je istaknuo, nervoze kod migranata, koji su počeli uznemiravati mjesno stanovništvo.

Vučić: 'Srbija neće biti parking i čekaonica za migrante...'

U Beogradu su se pojavile takozvane "narodne patrole", samoorganizirane skupine muškaraca koji presreću migrante zbog njihova kretanja izvan migrantskih centara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a