News

Komentari 50

Prosvjedi bikera u Splitu zbog korona mjera: 'Protiv obveznog cijepljenja. Krše ljudska prava'

Prosvjedi bikera u Splitu zbog korona mjera: 'Protiv obveznog cijepljenja. Krše ljudska prava'

Na prosvjed se odlučilo više splitskih moto klubova, koji se protive korona mjerama. Splitska policija nam je potvrdila da nemaju službenu prijavu za prosvjed, ali da sve promatraju

Bila je velika buka. Prolazili su Ulicom Domovinskog rata, a među brojnim motoristima bio je i jedan kamion. Čule su se i sirene, ispričao nam je to čitatelj, koji je poslao video večerašnjeg prosvjeda u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na prosvjed se odlučilo više splitskih moto klubova, koji se protive korona mjerama. Na stranicama društvenih mreža MK Vuk Samotnjak, objavljeno je kako će danas u 20 sati moto klubovi Splita i okolice dati podršku prosvjedima protiv, kako navode, "kršenja ljudskih sloboda i uvođenju obveznog cijepljenja te time ograničavanju osnovnih ljudskih prava za život i rad".

Okupljanje je započelo na parkingu na groblju Lovrinac, a povorka je išla cestom Domovinskog rata kroz Marjanski tunel do crkve Sv. Frane. Motoristi su se priključili prosvjednicima na Pjaci. 

Prosvjednici protiv uvodenja novih covid mjera u Splitu

Kako javlja Slobodna Dalmacija, na prosvjedu se okupilo više ljudi nego prethodnih dana. Podsjetimo, radi se o prosvjedima u organizaciji udruge Vigilare koja je na svojim Facebook stranicama pozvala na "spontana okupljanja" u brojnim gradovima u Hrvatskoj. 

Na prosvjedu u Splitu se izmjenjuju i govornici, a kao i prethodnih dana, okupljeni sa sobom nose lampione. 

Splitska policija nam je potvrdila da nemaju službenu prijavu za prosvjed, ali da sve promatraju.

- Za sad nemamo dojava da je policija morala postupati - kratko su nam rekli iz policije. 

Najčitaniji članci