Obavijesti

News

Komentari 977

Antifašiste je okružila policija; Uhitili Keleminca u Šestinama

Antifašiste je okružila policija; Uhitili Keleminca u Šestinama
54

Nekolicina članova A-HSP-a koji su se okupili kod groba dr. Ante Starčevića odustali su od postrojavanja na Trgu. Dat će podršku braniteljima u Savskoj 66

VIDEO

Predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec kaže da je uhićen u 12.15 sati, javio je to Večernjem . Njegova stranka htjela je postrojiti svoje članove na Trgu, ali im je policija to zabranila pa su se namjeravali postrojiti na Šestinama pored groba Ante Starčevića.

- Bili smo kod Okrugljaka i kupovali vijence i svijeće koje smo kanili odnijeti na Starčevićev grob. Tu je mene i suradnike Vladu Turudića, Vladimira Kinđevskog, Branka Koledića i Marka Kleina uhitila policija. Strpali su nas u maricu i sad nas voze . Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista. Ovo je represija - kazao je.

Priveli osmero ljudi

Dvadesetak minuta prije podneva na Trg je došla policija. Tridesetak službenika i pet 'marica' čekalo je prosvjednike kojih se okupilo stotinjak, uglavnom pripadnika inicijative Ujedinjeni protiv fašizma, a među njima su bili i Urša Raukar, Vili Matula, Željko Peratović , javlja RTL . Policija je legitimirala okupljene. Priveli su ukupno troje ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Danas 28. veljače 2015 godine u 12,25 sati   u službene prostorije PU zagrebačke  privedeno je pet osoba u dobi od 50, 52, 68 i 52 godine radi osnova sumnje da su počinili prekršaj opisan iz članka 7.st.1  kažnjivo po članku 34. st.1.t.1.Zakona o javnom okupljanju,  zbog namjere održavanja javnog okupljanja pod nazivom „Prisega domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga“, a koje okupljanje je Rješenjem ministra unutarnjih poslova zabranjeno. Pored naznačenog u razdoblju od 12,00 do 13,00 sati u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića održano je i neprijavljeno javno okupljanje pod nazivom „Inicijativa - Ujedinjeni protiv fašizma“ , sa kojeg okupljanja su privedene dvije osobe u dobi od 28 i 35 godina. U 14,00 sati sa Trgu bana Josipa Jelačića u službene prostorije privedena je muška osoba u dobi od 26 godina zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene javnog reda i mira.  ​Nad privedenim osobama u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja - objavila je zagrebačka policija.

Sanjin Strukić/Pixell

Sanjin Strukić/Pixell

Okupljene prosvjednike morala je okružiti policija kako ne bi došlo do sukoba jer su ih prolaznici počeli vrijeđati.

Pokretanje videa...

24sata 00:19

Postrojili se na grobu, dat će podršku 'šatorašima'

Članovi A-HSP-a nisu došli na Trg bana Jelačića , već se nekolicina njih okupila kod groba Ante Starčevića gdje su vijence i svijeće u spomen obljetnice smrti 'Oca Domovine' već položili brojni građani i predstavnici HSP-a. Policija je stranci A-HSP zabranila okupljanje i postrojavanje na glavnom gradskom trgu, a nakon što su im uhitili predsjednika odustali su i od postrojavanja na Trgu te su to učinili na grobu Ante Starčevića.

Marko Prpić/Pixsell

Također, najavili su da će dati podršku braniteljima u Savskoj.

'Crna vojska' se neće postrojavati na Trgu bana Jelačića'

- Ispred groba postrojit će se stranačka vojska 'Hrvatske domoljubne snage', svi njeni pripadnici prisegnut će Domovini Hrvatskoj te će se položiti vijenac i zapaliti svijeća - napisao je u priopćenju predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec, javlja Večernji.

Članovi inicijative Ujedinjeni protiv fašizma žele spriječiti širenje radikalnog nacionalizma i poručuju da se 'Crna vojska' na Trgu bana Jelačića neće postrojavati.

- U Hrvatskoj je moguće i da jedna politička stranka, čiji predsjednik otvoreno promovira ustaštvo, najavljuje da će na Trgu bana Jelačića postrojiti svoju stranačku vojsku. Taj nevažni političar, njegova nevažna stranka i 'stranačka vojska' nisu opasnost same po sebi. One su simptom bolesti mržnje, koja ovo društvo može unesrećiti za desetljeća koja dolaze - naveli su u priopćenju.

Ni jedan od ta dva skupa nisu prijavljeni policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 977
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.