Obavijesti

News

Komentari 0

Prosvjedi u Španjolskoj zbog ubijene djevojčice, policija traga za njenom sestrom

Prosvjedi u Španjolskoj zbog ubijene djevojčice, policija traga za njenom sestrom

U Madridu su se prosvjednici okupili na trgu Puerta del Sol izvikujući "Oni nisu ludi, oni su ubojice", referirajući se na roditelje koj su ubili vlastitu djecu. Španjolski premijer rekao je da osuđuju nasilje

VIDEO

Tisuće ljudi prosvjeduje na ulicama Španjolske izražavajući bijes i tugu nakon što su spasioci kod Tenerifa pronašli tijelo šestogodišnje djevojčice vezano sidrom.

Nastavljaju potragu za mlađom sestrom, jednogodišnjom Annom. Glavni osumnjičeni je njihov otac koji u travnju nije vratio djevojčice majci, a on je također nestao.

List El Pais navodi, pozivajući se na sudske izvore, da su otisci prstiju potvrdili da je tijelo pronađeno na dnu mora ono djevojčice Olivije.

U Madridu su se prosvjednici okupili na trgu Puerta del Sol izvikujući "Oni nisu ludi, oni su ubojice", referirajući se na roditelje koj su ubili vlastitu djecu. Pedro Sanchez, španjolski premijer, rekao je da osuđuju seksističko nasilje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cijela Španjolska je u šoku, sva naša potpora ide onima čija je bol apsolutno neizdrživa i nepojmljiva, oštro odbacujemo seksističko nasilje, koje neki još negiraju u našoj zemlji.

Dužnosnici i lokalni stanovnici Tenerifa minutom šutnje odali su počast. Nuria Fernandez, jedna od prosvjednica na Tenerifima rekla je da se ovakve stvari događaju češće nego što bi trebale:

- "Ovdje smo da osudimo situaciju koja se događa češće nego što bi trebalo i da kažemo: 'dosta je' te da moramo zaštititi žene i djecu koje su žrtve muškog nasilja.

Tijelo male Olivije pronađeno je na dubini od 1.000 metara u sportskoj torbi, privezano sidrom, blizu mjesta gdje je plovio očev čamac. Vlasti su zatražile pretragu nakon što su na moru pronađene stvari koje su pripadale ocu.

Španjolska lijeva vlada stavila je na vrh svojih političkih prioriteta borbu za ženska prava i protiv mačističkih stajališta. Skoro 1.100 žena ubili su njihovi partneri ili bivši partneri otkako je takav registar ustanovljen 2003., neposredno prije usvajanja zakona koji se tretira spolno nasilje, dok je 39-ero djece ubijeno tijekom napada na njihove majke od 2013. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1