Obavijesti

News

Komentari 73

Prosvjedovale pred Saborom: Mame podržale akciju 24sata

Prosvjedovale pred Saborom: Mame podržale akciju 24sata
6

Građani okupljeni u Facebook grupi "Bunt mama RH" su se okupili zbog revolta izazvanog ponašanjem Vlade. Uputili su Vladi i Saboru 30 svojih zahtjeva

VIDEO

Građani okupljeni u Facebook grupi "Bunt mama RH" , njih oko 20 okupilo se na Markovom trgu kako bi Vladi i Saboru uputili 30 zahtjeva za koje smatraju da će pripomoći rješavanju problema u državi. Napominju da je razlog njihovog okupljanja revolt izazvan ponašanjem Vlade . Za malobrojne prosvjednike oboružane transparentima policija je pripremila zaštitnu ogradu kojom su branili liniju između njih te zgrade Vlade i Sabora. Organizatorica grupe Vedrana Jurišić iz Osijeka kazala je kako se osjeća kao životinja koja ulazi u kavez.

Traže smanjenje plaća dužnosnicima

Od vladajućih su između ostalog zatražili smanjenje plaća dužnosnika za minimalno 30%, ukidanje svih beneficija saborskih zastupnika, ukidanje plaća nakon isteka mandata, poništenje privatizacije bivše društvene imovine, ukidanje sadašnjih društvenih odnosa koji se temelje na neoliberalnom kapitalizmu i uvođenje radničkog dioničarstva koji će biti temelj za stvaranje srednjeg sloja društva, uvođenje zakona o porijeklu imovine i donošenje antimafijaškog zakona kako bi se omogućilo brzo oduzimanje cjelokupne imovine onima koji ne mogu dokazati njezino porijeklo. Tu je i uvođenje moratorija na neotplative dugove i kredite, zabrana deložacija majki s maloljetnom djecom, ukidanje promjene udžbenika za školu svake četiri godine, prestanak pljački i laži, manje naknade za dopunsko osiguranje, pravo na vrtić za svu djecu itd.

"Ovo je tek početak"

- U zahtjevima smo naveli vrišteće probleme društva. Možemo nabrojiti još minimalno 500 zahtjeva, ali ovo je početak. Prosvjedovat ćemo sve dok odgovorni u Vladi ne kažu da će napraviti što tražimo ili ako to ne mogu da ponude mandat na raspolaganje - kazala je ističući da se s njihovim zahtjevima mogu poistovjetiti svi građani jer su usmjereni kako bi se osigurala bolja budućnost naše djece.

VIDEO

- Ovako kako ja sa svojih 26 godina životarim, ne želim da to dočeka i moje dijete. Vjerujte mi ne učini li se nešto može biti samo gore - navela je Jurišić razloge bunta. Prosvjednici kao razlog nedolaska većeg broja ljudi na Markov trg naveli su tešku financijsku situaciju mnogih obitelji koje nemaju novaca kako bi financirali put do Zagreba. Jurišić je podržala akciju 24sata kojom se traži da se zaustavi glad među djecom u osnovnim školama, a kazala je da će taj zahtjev dodati na svoju listu.

VIDEO

Podržali akciju 24sata

- Osijek je nažalost pun slučajeva gladne djece. Podupirem akcije sve koje su vezane za dobrobit djece time i akciju 24sata. Kad bi tražili od Vlade da vam kažu koliko ima gladne djece u Hrvatskoj, vjerujte mi da oni to ne znaju, jer oni i njihova djeca nisu gladna i apsolutno dobro žive. Njih to nije briga. Oni znaju što piše na papirima, ali papiri i realnost nisu isto - kazala je organizatorica prosvjeda.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk