Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Prosvjedovat će protiv ubijanja pasa i za otvaranje skloništa

U sklopu prosvjeda organizirat će se i komemorativni mimohod od Trga bana Jelačića do Trga Petra Preradovića i natrag za sve životinje koje su eutanazirane

Prijatelji životinja
Foto: Prijatelji životinja
12 komentara

Prijatelji životinja uputili su poziv građanima da im se u petak u 13 sati, na glavnom zagrebačkom trgu pridruže na 'prosvjedu za prestanak ubijanja zdravih pasa i hitno otvaranje skloništa u kojima nije bilo niti ima bjesnoće'. 

U sklopu prosvjeda organizirat će se i komemorativni mimohod od Trga bana Jelačića do Trga Petra Preradovića i natrag za sve životinje koje su posljednjih dana eutanazirane zbog sumnje da su zaražene bjesnoćom. Kako su objasnili u pozivu, hodat će s fotografijama eutanaziranih životinja i svijećama, a pridružit će im se i neki od vlasnika usmrćenih pasa.

Najavili su da će protiv veterinarskih inspektora podnijeti kaznenu prijavu, a pozvali su udomitelje da naprave isto. 

Na stranici www.prijatelji-zivotinja.hr pokrenuta je i peticija za reformu veterinarske inspekcije i zabranu usmrćivanja pasa u skloništima. 

Podsjetimo, inspekcije su proteklih dana uspavale gotovo 50 pasa iz prihvatilišta Dumovec i Noina Arka uz objašnjene da životinje imaju bjesnoću. Odmah se pobunila udruga Prijatelji životinja iz koje tvrde da životinje nisu imale znakove bolesti, nego da je riječ o šlampavo obavljenom poslu. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message