Obavijesti

News

Komentari 45

'Prosvjedovat ćemo i blokirati promet radi Centra za azilante'

'Prosvjedovat ćemo i blokirati promet radi Centra za azilante'
1

Članovi petrinjske Inicijative branitelja poručili su kako ne odustaju od zahtjeva za obustavom projekta izgradnje Centra za azilante u Maloj Gorici, a u suprotnom planiraju mirni prosvjed i blokiranje prometnica

VIDEO

Ogorčeni su, kažu, jer od nadležnih institucija nisu dobili odgovore na svoje zahtjeve upućene im 23. ožujka, a za njihovo su očitovanje postavili rok do 8. svibnja. Zahtjeve i peticiju s tri tisuće potpisa protiv izgradnje i realizacije projekta 'Uspostava infrastrukture i jačanja kapaciteta prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici', uputili su vladi i premijeru Andreju Plenkoviću, Ministarstvu unutarnjih poslova i ministru Davoru Božinoviću, a sa zahtjevima su upoznali i Europski parlament i Vijeće Europe. 

Pokretanje videa...

00:55

- Ukoliko ne udovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima grada Petrinje pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji - ističe se u pismu nadležnim institucijama i medijima.

Među ostalim, Inicijativa branitelja je zahtijevala da se stave izvan snage sve dosadašnje odluke vezane uz izgradnju prihvatilišta, odluku vlade da se na području Sisačko-moslavačke županije više neće graditi niti jedan novi prihvatni centar za smještaj azilanata ili migranata, da se Europski parlament i Vijeće EU  obavijeste o stavljanju svih dosadašnjih odluka izvan snage, te da se predviđenih četiri milijuna eura prenamijeni za druge potrebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mala Gorica: Nekadašnje prognaničko naselje gdje će biti Centar za azilante

- Do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve - ističu u pismu kojeg je u ime Inicijative branitelja grada Petrinje potpisao Ivo Vranić.

Migrant koji je ispod autobusa ušao u Dubrovnik nije bio sam
Migrant koji je ispod autobusa ušao u Dubrovnik nije bio sam

Svu dokumentaciju, navode, proslijedili su i 'Parlamentu EU i Vijeću EU kako bi bili upoznati sa netransparentnošću i neinformiranju lokalnog stanovništva te jednostranim odlukama 'ispod stola' od strane lokalne, županijske i državne vlasti'.

U obrazloženju zahtjeva navode netransparentnost postupka, izostanak suradnje s lokalnim stanovništvom, nemogućnost rješavanja infrastrukturnih potreba naselja te sigurnosna pitanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a