News

Komentari 121

Protiv betonizacije: Stanovnici Savice će stati i ispred bagera

Protiv betonizacije: Stanovnici Savice će stati i ispred bagera

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja

Sinoć u 21 sat u Parku Trnjanska Savica postavljena je tabla gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19.  travnja, započinje s 'uređenjem' parka. Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem, priopćili su iz inicijative Čuvamo naš park.

POGLEDAJTE VIDEO:


Od postavljanja table na ulasku u Park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci i koji će stanovnike Zagreba koštati ogromne novce, smatraju u inicijativi.

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., Čuvamo naš park je saznao da trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja, ističe se u priopćenju.

Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke, ističe inicijativa. 

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba.

Najčitaniji članci