Obavijesti

News

Komentari 207

Protivnici abortusa: Napasnica i poljski radikal stižu u Zagreb

Protivnici abortusa: Napasnica i poljski radikal stižu u Zagreb
1

Na konferenciji ‘Život, dakle, biraj!’ predavat će Bernadette Smyth, osuđena zbog uznemiravanja doktorice u klinici za pobačaje. Bernadette danas tvrdi da je upravo ona žrtva u slučaju uznemiravanja doktorice...

VIDEO

Još nisi vidjela ništa od zlostavljanja dušo, derala se Bernadette Smyth prije četiri godine ispred Klinike 'Marie Stopes' u Velikoj Britaniji dok je verbalno napadala glavnu doktoricu te bolnice.

Naime, Smyth je žestoka protivnica abortusa i svojevrsna irska inačica hrvatskih molitelja za život nerođene djece koji su neko vrijeme molili ispred hrvatskih bolnica. Zbog učestalog uznemiravanja doktorice Dawn Purvis, ali i žena koje bi dolazile u kliniku, Smyth je 2014. osuđena na 100 sati dobrotvornog rada. Dobila je i zabranu približavanja doktorici. No nakon dvije godine presuda je zbog nedostatka dokaza poništena. Upravo je Smyth jedna od predavača na prvoj međunarodnoj konferenciji za život naziva “Život, dakle, biraj!” u organizaciji udruge Hrvatska za život, koja se žestoko protivi pobačaju.

Pogledajte kako su iz 'Hoda za život' na 'Fejsu' čestitali Uskrs
Pogledajte kako su iz 'Hoda za život' na 'Fejsu' čestitali Uskrs

- Jako smo ponosni što će nam doći strani predavači, pogotovo Bernadette, koja je posebna žena. Mislim da će svi koji je čuju na tom predavanju biti izuzetno obogaćeni - tvrdi Petra Milković (27), dopredsjednica udruge Hrvatska za život. Dodaje kako je uvjerena da će Bernadette ispričati neke od priča koje su joj se dogodile tijekom života, pa i epizodu s doktoricom iz engleske klinike.

- Ona je jako aktivna zadnjih 20 godina, tako da vjerujem da sigurno ima puno iskustva koja će nam prenijeti na toj konferenciji - kaže Milković. Naglašava da se iznimno divi radu Bernadette Smyth koja je inače predsjednica udruge 'Precious Life' (Dragocjeni život).

- Oni rade kako bi što više osvijestili ljude o životu i savjetovali žene da izaberu život - govori Milković.

Njezina suradnica iz udruge, Dijana Brozović, priznaje kako je pročitala da je Smyth osuđena zbog uznemiravanja, ali jednom je, kaže, slušala njezino predavanje na kojemu je Smyth iznijela svoju verziju.

- Njezini volonteri su molili ispred te bolnice i dijelili ljudima letke. Sve je pogrešno shvaćeno i protumačeno - rekla je Brozović.

Konferencija se održava zadnji vikend u travnju, a predavanja će, osim Smyth, održati i Robert Colquhoun iz Velike Britanije, koji je u Londonu organizirao prvo molitveno bdjenje '40 dana za život', Aleksander Stepkowski, inače bivši pomoćnik poljskog ministra vanjskih poslova, koji je u Poljskoj predložio potpunu zabranu pobačaja, doktor Imre Teglasy, koji tvrdi da je preživio vlastiti abortus, te domaći govornici - Ante Čaljkušić, predsjednik udruge Hrvatska za život, čelnica udruge 'U ime obitelji' Željka Markić, Vice Batarelo, predsjednik zaklade Vigilare, te liječnik Antun Lisec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca