Obavijesti

News

Komentari 53

Plenković na Klisu: Mi smo se najavili, nemam pojma zašto je Milanović mijenjao planove

Plenković na Klisu: Mi smo se najavili, nemam pojma zašto je Milanović mijenjao planove

Predsjednik Milanović otkazao je dolazak na središnju komemorativnu svečanost povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta u Jasenovcu te najavio dolazak na Klis, gdje dolazi i premijer Plenković

VIDEO

HDZ-ovi dužnosnici zbog verbalnih napada Zorana Milanovića na Andreja Plenkovića, Vladu i HDZ bojkotiraju predsjednika države po preporuci premijera bojkotiraju svaki mogući susret s njim. Na svečanoj prisezi i dodijeli beretki pripadnicima 3. mehanizirane bojne "Pauci" u bivšoj splitskoj vojarni Dračevac, gdje je bio predsjednik države, Vladu je predstavljao tek državni tajnik. Ranije je HDZ-ov župan odbio biti na proslavi Dana općine Rovišće jer je tamo stigao predsjednik države, iako ga je prije Plenkovićeve odluke o bojkotu na proslavu pozvao upravo HDZ-ov načelnik općine.

Bjelovarski župan bojkotira dan općine Rovišće zbog Milanovića: 'Svi bi se trebali distancirati'
Bjelovarski župan bojkotira dan općine Rovišće zbog Milanovića: 'Svi bi se trebali distancirati'

Protokoli predsjednika države i premijera bili su podešeni tako da se dvojac, koji se posljednjih dana časti brojim uvredama, ne susretne. Plenković je najavio dolazak na Klis na Svečanu akademiju povodom 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade, jer predsjednik države u to vrijeme trebao biti u Jasenovcu. No Milanović je promijenio plan. Par sati prije otkazao je dolazak na središnju komemorativnoj svečanosti u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa te najavio dolazak na Klis. Bit će to prvi njihov susret nakon što su posljednjih dana izmijenili tešku verbalnu artiljeriju.

PRATITE UŽIVO: Plenković na Klisu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plenković je na Klis stigao s predstavnicima splitskog HDZ-a kao i kandidatom za gradonačelnika Zoranom Đogašem.

- Iskoristili smo ovu prigodu da obavimo sjajan i ugodan razgovor i predstavljanje našeg kandidata za gradonačelnika Splita, doktora Zorana Đogaša, koji je kao nadstranački kandidat prihvatio suradnju s HDZ-om kao najjačom strankom i kani zajedno s nama pobijediti. Smatram da oni koji su nepotrebno organizirali izbore i odveli Splićanke i Splićane na izbore koji se događaju samo godinu dana nakon što nemaju nikakvih rezultata trebaju odgovarati za to. Onaj tko dobije povjerenje treba odraditi posao a ne provocirati nepotrebne izbore, svako malo - rekao je Plenković.

- Što se nas tiče mi smo najavili dolazak na Klis i bit ćemo gore u čast brigade - rekao je kratko Plenković o promijeni Milanovićevih planova.

Podsjetimo, Plenković je najavio kako će bojkotirati Milanovića u svakom smislu, bez susreta, te da će se službena komunikacija odvijati tek pismenim putem kako bi sve bitno za državu funkcioniralo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1