Obavijesti

News

Komentari 0

Proučite pravilnik natječaja 'Pametnom idejom do uspjeha'

Proučite pravilnik natječaja 'Pametnom idejom do uspjeha'
1

Natječaj se organizira u svrhu poticanja poduzetničke atmosfere u društvu te informiranja posjetitelja o preduvjetima i načinima uspješnog poslovanja

VIDEO

1. Ovim pravilima se propisuju uvjeti i način sudjelovanja u natječaju pod nazivom"Pametnom idejom do uspjeha" (u daljnjem tekstu, za potrebe ovih pravila će se koristiti termin „natječaj“), natječaj priređuje tvrtka 24sata d.o.o. , Ova pravila će biti objavljena 24.03.2014. na stranicama internet portala www.24sata.hr/pametnom-idejom i danom objave postaju važeća.

2. Natječaj se organizira u svrhu poticanja poduzetničke atmosfere u društvu te informiranja zainteresiranih posjetitelja o preduvjetima i načinima uspješnog pokretanja vlastitog posla.

3. Natječaj će se sastojati od pet faza:

  • Prikupljanje ideja
  • Pregled ideja i objava 10 ili 15 najboljih poslovnih ideja,
  • Glasanje čitatelja i odabir pet finalista
  • Predstavljanje 5 najboljih ideja investitorima
  • Odabir najperspektivnije ideje

Tijekom prve faze, koja će trajati od 24.03.2014. do 22.04.2014. sudionici trebaju prijaviti svoje poslovne ideje putem obrasca na stranici https://www.24sata.hr/news/prijavite-se-na-natjecaj-pametnom-idejom-do-uspjeha-359058, nakon isteka prve faze natječaja, stručni žiri sastavljen od predstavnika: Miljenko Graovac i Tomislav Makar (Vipnet Hrvatska)Željko Kovač (Centar za poduzetništvo Zagreb), Kristina Ercegović (Zaokret), Saša Cvjetojević (Insako, CRANE), Krešimir Dvorski i Ante Gustin (Nextbike) te Andrey Shtylenko (Studio Antar) i predstavnika redakcije portala 24sata.hr, od pristiglih će ideja odabrati najviše 100, a najmanje 10 onih koje će imati mogućnost ulaska u II. krug natječaja. 

Žiri će sudionike, čije ideje budu među odabranima u ovoj fazi, dodatno kontaktirati putem kontakt podataka iz obrasca za prijavu, dati dodatne zadatke (u skladu s prirodom pojedine ideje) te izraditi rang listu deset do petnaest sudionika natječaja. Odabrani sudionici se obvezuju da će prezentirati sebe i svoju poslovnu ideju javnosti. Prvoj petorici sudionika na rang listi bit će ponuđen ulazak u finalnu fazu, a u sklopu koje će stručni žiri odabrati najperspektivniju poslovnu ideju. Odabranih pet sudionika se obvezuje na sudjelovanje u televizijskoj emisiji i prezentaciji svojih ideja putem istih. U slučaju da odabrani sudionici nisu u mogućnosti sudjelovati u završnoj fazi natječaja zbog neispunjavanja uvjeta iz ovih pravila ili bilo kojeg drugog razloga, ulazak u finalnu fazu bit će ponuđen prvom idućem sudioniku s rang liste. 

4. U natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni, poslovno sposobni, građani Republike Hrvatske protiv kojih se ne vodi kazneni postupak i nisu osuđivani radi kaznenih djela iz glave 17. i glave 21. Kaznenog zakona

5. Sudjelovanjem u natječaju svi sudionicima potvrđuju da njihove poslane poslovne ideje nisu zaštićeno intelektualno vlasništvo treće strane te da su poslane poslovne ideje jedinstvene i originalne, u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. U slučaju da treća strana postavi bilo kakve imovinskopravne zahtjeve prema 24sata d.o.o. kao priređivaču natječaja, sudionik radi čije je poslovne ideje postavljen zahtjev se iste zahtjeve i potraživanja obvezuje preuzeti, kao i nadoknaditi bilo kakve troškove i štetu koji bi nastali priređivaču 24sata d.o.o. uslijed takvih zahtjeva ili sudskih te administrativnih postupaka koji bi bili pokrenuti.

6. Kao uvjet sudjelovanja u natječaju, sudionici moraju poslati najmanje jednu, a najviše tri poslovne ideje putem obrasca na stranici https://www.24sata.hr/news/prijavite-se-na-natjecaj-pametnom-idejom-do-uspjeha-359058 . Sudionici moraju ispuniti sva polja u obrascu kako bi mogli sudjelovati u natječaju. U obrascu sudionici moraju navesti i kontakt podatke: ime i prezime, kontakt telefon, adresu elektroničke pošte te adresu stanovanja, a svi navedeni podaci moraju biti točni i sva polja ispunjena. Sudionici prihvaćaju da se njihovi podaci koriste od strane sponzora i partnera projekta. 

7. Sudionici čije poslovne ideje budu među pet odabranih za finalnu fazu su suglasni da se njihova osobna imena i prezimena, fotografski i video zapisi, izjave i mišljenja koji budu zabilježeni prije, tijekom i nakon realizacije natječaja mogu koristiti od strane 24sata d.o.o. prostorno i vremenski neograničeno te u bilo kojem sada tehnički dostupnom načinu. Priređivač i sudionici iz ove točke pravila će potpisati ugovor u kojemu će detaljno regulirati sva međusobna prava i obveze.

8. Sve odluke koje 24sata d.o.o. i/ili stručni žiri donesu po pitanju izbora u fazama natječaja su konačne. Stručni žiri ima diskreciono pravo određene ideje isključiti iz natječaja, a koje ideje se odnose, a nisu ograničene, na političke djelatnosti, djelatnosti vezane uz trgovinu ili proizvodnju oružja, ekološki neprihvatljivih supstanci, djelatnosti vezane uz igre na sreću i svaku drugu, moralno neprihvatljivu djelatnost.

9. Priređivač 24sata d.o.o., zadržava pravo bez ikakvog obrazloženja privremeno ili trajno prekinuti natječaj u bilo koje vrijeme bez prethodne najave. Posebno se to odnosi na situacije u kojima 24sata d.o.o. ne može jamčiti ispravno odvijanje natječaja zbog tehničkih ili nekih drugih razloga.

10. Sudionicima koji budu sudjelovali u finalnoj fazi natječaja omogućit će se ostvarivanje pogodnosti prema uvjetima objavljenima na stranici https://www.24sata.hr/news/sto-morate-znati-o-natjecaju-pametnom-idejom-do-uspjeha-358964 . Pogodnosti su neprenosive.

11. Organizator će obavijestiti sudionike natječaja koji su prošli u drugi krug telefonski, putem elektroničke pošte ili poštom najkasnije 5 radnih dana od završetka prve faze natječaja. Odabrani sudionici potvrđuju sudjelovanje u drugoj fazi odgovaranjem na dodatna pitanja stručnog žirija te ispunjavanjem zadataka koje im stručni žiri uputi, a u vremenu koje stručni žiri za isto predvidi.

12. Sudionici natječaja se u cijelosti i neopozivo odriču potraživanja od priređivača 24sata d.o.o., i to potraživanja za eventualnu štetu, koja bi im mogla nastati za vrijeme trajanja natječaja, nakon njega ili nakon prezentacije javnosti. Također sudionici se neopozivo odriču potraživanja u slučaju bilo kakvih planiranih ili neplaniranih troškova koji bi istima mogli nastati tijekom ili u vezi sa sudjelovanjem u natječaju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina