Obavijesti

News

Komentari 173

"Provalnici su pucali na mene, a policajci su me još ismijavali"

"Provalnici su pucali na mene, a policajci su me još ismijavali"
6

Te večeri oglasio se alarm iz kuće Josipa Petrovića.. Mario je na zvuk uzbune istrčao iz kuće da vidi što se zbiva. Krenuo je prema susjedovoj vikendici zaustaviti provalnike

VIDEO

Iz mraka su pucali na mene, a potom su dva automobila projurila kraj mene. Jedan od njih me stjerao u kanal, priča Mario Mandić (22) koji je u nedjelju navečer u Bukovlju kraj Slavonskog Broda svjedočio provali u vikendicu njegova susjeda.

Te večeri oglasio se alarm iz kuće Josipa Petrovića (68). Mario je na zvuk uzbune istrčao iz svoje kuće da vidi što se zbiva. Krenuo je u smjeru susjedove vikendice kako bi zaustavio provalnike i lopove.

- Iako su me stjerali u kanal, uspio sam zapisati registraciju. Vlasnik vikendice je došao jer mu je alarm na mobitel poslao poruku da je u tijeku provala. Pozvali smo odmah policiju. Došla su dva policajca, ispričali smo im što se dogodilo, no oni nisu ni zapisnik napravili, nego su odlazeći podrugljivo nam rekli da ih sljedeći put pozovemo da dođu pokupiti leš – rekao je preplašeni susjed.

I nije to prvi put da su se lopovi okomili na vikendice sagrađene na kraju sela Korduševci. Nema vikendice u koju nije provaljeno, u neke i po više puta, tako da se mnogi odlučuju na prodaju.

- Siguran sam da su lopovi u dosluhu s nekim iz sela. Netko im javlja kad odem u Slavonski Brod, pa dolaze čim mi odemo. Ovo je drugi put da mi pokušavaju obiti vikendicu. Ujutro, dan nakon provale, pratio sam tragove kroz nepokošenu travu i o svemu izvijestio policiju, no čini mi se da oni ne žele ništa poduzeti, a moguće je da i nekoga štite - kaže nam ogorčeni Petrović i dodaje:

- Veliki su problem i oni koji su se odali drogi. Oni se noću okupljaju na jezeru Ljeskove vode, koje je udaljeno oko 500 metara od mene. Za drogu im je potreban novac, pa zbog toga obijaju vikendice i kradu stvari koje prodaju kako bi došli do novca.

Mladi Mario zbog svega strahuje za svoju obitelj.

– U kući živim s dvoje djece, suprugom mojega brata i bolesnom majkom. Strah me je za naše živote. Policiji smo javljali registarske oznake, ali nakon toga ništa nisu poduzimali. Mojoj majci susjedi dolaze noću pod prozor i zovu je: ‘Baba, izađi vani da te izj...mo’ – rekao nam je Mandić.

Policija još nije utvrdila tko je u nedjelju navečer pucao.

– Ispitujemo što se dogodilo, imamo određena saznanja i sve ćemo poduzeti da utvrdimo što se točno dogodilo – rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje