Obavijesti

News

Komentari 45

Proveli istragu pa podigli novu optužnicu protiv Ivana Čehoka

Proveli istragu pa podigli novu optužnicu protiv Ivana Čehoka
1

Čehoka, Horvata, Bunića i Viteza USKOK tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti

VIDEO

USKOK je u petak, nakon provedene istrage, podignuo optužnicu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, bivšeg dogradonačelnika Zlatka Horvata, suvlasnika i bivšeg predsjednika Uprave Zagorje Tehnobetona Miroslava Bunića, bivšeg pročelnika Ureda za prostorno uređenje Varaždinske županije, a potom pročelnika Ureda za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina Stanka Viteza te dvaju trgovačkih društava. USKOK ih tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti. 

Optužnicom se Čehoka tereti da je kao gradonačelnik od ožujka do svibnja 2003., na štetu Grada Varaždina pogodovao društvu u kojem je Bunić bio direktor prilikom prodaje gradskog zemljišta. Čehok je prilikom otvaranja podnesenih ponuda zatražio da se dostave nove ponude u kojima će biti znatno niža cijena četvornog metra. Nakon što su dostavljene korigirane ponude, Čehok je u ime Grada s navedenim društvom sklopio Ugovor o prodaji građevinskog zemljišta čime je Bunićevoj tvrtki pribavio korist od oko 347 tisuća eura, a Grad Varaždin je oštećen za 391 tisuću eura. 

Čehoka i Horvata se tereti da su od 2005. do 2011. godine, sukladno dogovoru s Bunićem, direktorom okrivljenih trgovačkih društava, za nagradu od milijun kuna koju im se Bunić obvezao isplatiti, pogodovali tim društvima prilikom zamjene nekretnina, dobivanju i realizaciji poslova s Gradom, te podmirenja komunalnih doprinosa. Time je Bunićevim društvima pribavljena nepripadna materijalna korist od više od tri milijuna kuna, a za taj iznos je oštećen Grad Varaždin. Sukladno dogovoru Bunić je, kao protuuslugu za pogodovanje, Čehoku i Horvatu platio dio kupoprodajne cijene za kupljene stanove - za Čehokov stan oko 100 tisuća kuna te za stan na ime Horvatovog sina 103 tisuće kuna.

Čehoka i Horvata tereti se i da su od 2006. do 2011. godine, pogodovali jednom Bunićevom društvu u podmirenju komunalnih doprinosa. Na Horvatovo traženje, društvo mu je zauzvrat platilo ukupan iznos cijene stana od 282 tisuće kuna, a na Čehokovo traženje plaćeno je 44 tisuće kuna za radove na njegovom objektu. Čehok je tražio i besplatno opremanje svog stana, ali se to nije realiziralo.

Optužnica: Tražio da članovi obitelji stanove mogu kupiti jeftinije 

Stanko Vitez je svojedobno bio na radnim mjestima pomoćnika predstojnika u Službi za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove u Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji, a potom pročelnika Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Varaždina. Tereti ga se da je od 2005. do kraja 2010. godine kao protuuslugu za žurno izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola Bunićevim društvima, tražio da njemu i članovima obitelji prilikom kupnje stanova od tog društva odobre kupnju po cijeni znatno nižoj od tržišne. Vitez i članovi njegove obitelji kupili su tri stana po povlaštenim cijenama te si pribavili nepripadnu materijalnu korist u iznosu od oko 146 tisuća eura. 

Čehoka se tereti i da je protuzakonito zaposlio dvije osobe u Upravnom odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu Grada Varaždina, bez provedenog javnog natječaja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava