Obavijesti

Promo sadržaj

Prva virtualna operacija laserskog skidanja dioptrije

Prva virtualna operacija laserskog skidanja dioptrije
3

Zagrebačka oftalmološka Poliklinika Bilić Vision je prva u svijetu snimila simulaciju operacije laserskog skidanja dioptrije u 360 stupnjeva. Virtualnu operaciju je moguće doživjeti pomoći virtualnih naočala u Bilić Visionu

Virtualne naočale više nisu nepoznanica i omogućavaju nam da se iz sigurnosti naše fotelje „teleportiramo“ u bilo koji drugi paralelni svijet ili situaciju. Iako se virtualna stvarnost (VR) inače koristi u zabavne svrhe, već neko vrijeme se u svijetu primjenjuje i u medicinske svrhe. Psiholozi uspješno koriste VR za liječenje od različitih strahova i lakših psihičkih poremećaja, dok ga studenti medicine na zapadu koriste za praktične vježbe. 

Iskustvenu prednost VR-a odlučila je iskoristiti i Poliklinika Bilić Vision ne bi li svojim pacijentima približila iskustvo laserskog skidanja dioptrije te im pomogla da se riješe straha od nepoznanica zbog kojih se skoro 50% pacijenata ne odluči za tu operaciju.

Strah od nepoznatog

Specijalizirani tim liječnika i medicinskog osoblja u Poliklinici Bilić Vision izvodi lasersko skidanje dioptrije već 12 godina te su u razgovoru s pacijentima zaključili da je strah glavna prepreka zbog koje se ljudi ne odlučuju laserski skinuti dioptriju.

Neki od strahova zbog kojih se pacijenti ustručavaju su: neznanje kako izgleda sam tijek operacije, operacijska sala, što će raditi prije samog zahvata te sveukupan strah od nepoznatog spriječi gotovo 50% pacijenata prilikom odlučivanja na zahvat. Kako bi dočarali sigurnost, kratki vremenski period u kojem je operacija gotova te lakoću oporavka koju pacijent može očekivati kod operacije laserskog skidanja dioptrije, u Bilić Visionu su snimili cijeli proces prije, poslije i za vrijeme zahvata u 360°. Iskustvo virtualne stvarnosti uključuje sve od samog dolaska pacijenta u kliniku, tijek operacije pa sve do odlaska pacijenta iz poliklinike nakon zahvata.

Kako izgleda virtualna operacija? 

Nakon što stavite virtualne naočale i udobno se smjestite kreće vaša virtualna avantura. Naći ćete se na recepciji Poliklinike Bilić Vision na dan operacije. Imate mogućnost okretanja u 360° tako da se možete okretati okolo sebe lijevo-desno, pogled gore-dolje i doživjeti sve kao da zaista stojite u Poliklinici. Medicinsko osoblje vas prati do operacijske sale, priprema vas se za operaciju i zatim počinje zahvat. Dok proživljavate virtualnu operaciju imat ćete uvid u sve kao da se taj tren operacija izvodi upravo na vama. Za to vrijeme, liječnik objašnjava što se u kojem trenutku izvodi i što što predstavlja. 

Revolucionarno virtualno lasersko skidanje dioptrije kao i pravo možete doživjeti jedino u Poliklinici Bilić Vision u Zagrebu. :-) Prijavite se na pregled za lasersko skidanje dioptrije, provjerite jeste li kandidat za operaciju i ako želite odmah možete i virtualno doživjeti operaciju kako biste se već na pred-operativnom pregledu uvjerili da se nemate čega bojati. Rezervirajte svoj termin pozivom na 01/4678-444 ili online klikom na link: bilicvision.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.