News

Komentari 18

Pržio pomfit pa prilegao: Od vatre ga spasio prisebni susjed

Pržio pomfit pa prilegao: Od vatre ga spasio prisebni susjed

Mladić (17) je na štednjaku pržio krumpiriće i zbog umora odlučio malo „prileći“, no zaspao je i na štednjaku je izbio požar koji se ubrzo proširio kuhinjom

Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti stanara Tuškanove ulice u Karlovcu u petak je oko 15 sati  izbjegnuta prava tragedija. Naime u prizemlju zgrade je u stanu izbio požar. Mladić (17) je na štednjaku pržio krumpiriće i zbog umora odlučio malo „prileći“, no zaspao je i na štednjaku je izbio požar koji se ubrzo proširio kuhinjom. Srećom, miris dima je na vrijeme osjetio njegov susjed sa trećeg kata koji je ušao u stan i gasio vatru prilikom čega je u stanu zatekao i mladića.    - Hvala Bogu da je susjed bio priseban. Tek kad je on lupao po vratima i kada mi je rekao da zovem vatrogasce tada sam shvatila što se događa, no ja od šoka nisam mogla niti nazvati vatrogasce pa ih je nazvao on. Razbio je staklo ormarića na hodniku kako bi uzeo aparat za gašenje, čak je i ruku tada razrezao, uzeo ga i brzo se vratio u stan.  Nekoliko puta je izlazio i vraćao se, a na koncu je iz stana izišao zajedno sa mladićem. Srećom dečku nije ništa, samo je bio u šoku. Njegov tata je rekao da je večer prije do kasno učio zbog čega je bio umoran i san ga je svladao kada je odlučio malo odmoriti dok čeka ručak - rekla je Ankica Dodić, susjeda preko puta stana u kojem je u petak izbio požar.

Srećom dim je osjetio susjed s trećeg kata koji je odmah išao provjeriti što se događa i hrabrim postupcima spriječio tragediju. Iako je zbog svog hrabrog postupka za mnoge heroj on to potpuno negira i napominje da je samo postupio kako bi i svi drugi u toj situaciji.        - Osjetio sam miris zagorjele plastike, izišao na stubište i u prizemlju vidio da kroz vrata susjedovog stana lagano izlazi dim. Lupao sam na vrata, nitko se nije javljao. Nogom sam u nekoliko navrata lupao po vratima dok sam ih napokon otvorio, a iz stana je suknuo gusti dim. Potpuno je bio u dimu, samo je pola metra od poda bilo malo zraka. Vidio sam plamen vatre na kraju hodnika, u kuhinji. Dozivao sam ima li koga, no nitko se nije javljao. Izišao sam i pozvao vatrogasce, te na stubištu razbio staklo ormarića u kojem  nalazi vatrogasni aparat. Uzeo sam ga, puzeći ušao u stan do kuhinje i počeo gasio vatru. Zbog gustog dima sam u nekoliko navrata izlazio van i vraćao se dok nisam potrošio bocu i tada je iz sobe netko zakašljao. Mladić je u čarapama došao do mene i zajedno smo izišli van - rekao je Robert. Ubrzo su na intervenciju došli i vatrogasci koji su dovršili započeti posao, a svi stanari su nakon havarije zajednički prionuli u čišćenje hodnika zgrade i pomogli obitelji u čišćenju stana.   

Najčitaniji članci