Obavijesti

News

Komentari 24

Ptičja gripa? Tri mrtva labuda pronašli su na Korani i Kupi

Zbog sumnje da je njihovo uginuće uzrokovala ptičja gripa životinje su izuzeli higijeničari i veterinari, te će njihove lešine u ponedjeljak uputiti na analizu u Zagreb...

VIDEO

Tri mrtva labuda uočena su u subotu na rijeci Korani u Karlovcu i na obali Kupe u Donjoj Rečici, javlja Centar 112. Zbog sumnje da je njihovo uginuće uzrokovala ptičja gripa životinje su izuzeli higijeničari i veterinari, te će njihove lešine u ponedjeljak uputiti na analizu u Zagreb. 

Prošlog tjedna potvrđena je prisutnost virusa influence A, tip H5N8 kod labuda čija je lešina prije desetak dana pronađen na Korani u Karlovcu.

Jedan mrtav labud se nalazio kod pontonskog mosta na Korani, na jednom od pontona,  a drugi je viđen nizvodno kod drvenog mosta uz desnu obalu u granju. Vatrogasci su čamcima u kojem su se nalazili higijeničar i veterinar izišli na vodu. 

Uspjeli su pokupiti samo prvog labuda, a drugi nije pronađen na dojavljenoj lokaciji. Mrtvog labuda pronađenog u Rečici također je pokupila higijeničarska služba, a danas će lešine iz Veterinarske stanice Karlovac biti prebačeni na analizu u Zagreb. – izvijestio je Centar 112.
   
Na snazi je i dalje naredba o zatvaranju sve domaći peradi, dok se na divlje ptice ne može utjecati pa se preventivno djeluje zabranom lova, izložbi i sajmova, te onemogućavanjem kontakta divljih ptica i domaće peradi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a