Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pucali i pobjegli autom: 'Meci su fijukali dok je beba spavala'

Dva metka su završila u zidu kuće, a jedan je pogodio skulpturu anđela pa je prošao kroz prozor gdje se nalazi dnevni boravak. Unutra sam bio s bebom, kaže stanovnik kuće...

Foto: čitatelj 24sata
79 komentara

Spavali smo kad smo čuli pucnjeve. Ja sam trudna i nije mi svejedno kad se to zbiva, rekla nam je stanovnica Zdenačke ulice u Zagrebu, gdje se u noći na utorak pucalo.

Nakon obračuna na Vukomercu, zatim na križanju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića, Zagrepčane je potresla nova pucnjava. U Zdenačkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi jutros oko 2.30 sati nepoznati počinitelji pucali su prema trećoj kući u ulici.

- Ovo više nije normalno. Spavali smo kad smo čuli tri hica. Zatim je nastala tišina, a onda smo čuli automobil kako odlazi. Nije nam svejedno kad se u mojoj blizini puca, pogotovo što je već ovo treća pucnjava u Zagrebu. Strah nas je da nekoga ne pogodi zalutali metak i ne osjećam se više sigurno - rekla nam je potresena stanovnica Zdenačke ulice. Susjeda koja živi u blizini kuće na koju se pucalo rekla je također da su je probudili pucnjevi.

NOVI OBRAČUN U ZAGREBU Pucali i onda pobjegli autom: Pogodili su prozor i zid kuće...

- Inače je naša ulica mirna, a sad sam čula tri pucnja. Ujutro sam vidjela policiju ispred kuće gdje se pucalo. Nije nam više svejedno. Kod te kuće na koju se pucalo često smo znali vidjeti da se svađaju i galame - rekla je jedna od susjeda. Sa stanarima koji žive u kući na koju je pucano smo razgovarali. Tvrde da ne znaju tko bi pucao na njihov dom. Također su s njima razgovarali i policijski istražitelji koji će pokušati otkriti zašto je došlo do pucnjave.

- Dva metka su završila u zidu kuće, a jedan je pogodio skulpturu anđela pa je prošao kroz prozor gdje se nalazi dnevni boravak. Unutra sam bio s bebom i, nasreću, nitko od nas nije ozlijeđen. Nikome ne dugujemo ništa, a nemamo veze s onim pucnjavama na Vukomercu i Držićevoj - rekao nam je jedan od stanovnika kuće. Nakon pucnjave policija je obavila očevid. Što se tiče povezanosti ovog slučaja s prijašnja dva, kriminalist i stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila kaže da je još premalo podataka da bi se povezali.

POLICIJA ISTRAŽUJE Pucnjava kod Garešnice: Ispalio metke u kuću romske obitelji?

- Ne znamo je li ovaj slučaj povezan s prijašnja dva. Policija je negirala da su prva dva slučaja uopće povezana. No ako se i u trećem slučaju obračunavaju dvije romske obitelji, situacija je onda sumnjiva - rekao je Cvrtila. Dodao je kako se skupine nikad ne obračunavaju oko bombona, nego oko novca, kuća, stanova i nerazriješenih poslova.

- Jedni kažu da su im drugi dužni, drugi ne pristaju prihvatiti dug. Prvo pregovaraju, no onda slijedi sila. Klanovi nisu naučili međusobne sporove rješavati pravosudnim putem. Iz naših iskustava s pravosuđem, dugovi se riješe za deset godina ili nikad. Zato ponekad ljudi koji nisu skloni kriminalu odluče posegnuti za tom metodom kako bi naplatili dugove. Suđenja dugo traju, znaju kako su prošli drugi i tako postaju očajni - pojašnjava Cvrtila i dodaje kako je jedan od motiva prisilnog utjerivanja dugova nefunkcioniranje pravosuđa. Što se tiče prolaznika, kaže da je živa sreća da nitko nije ranjen, pogotovo kod pucnjave na Vukomercu.

VATRENI OKRŠAJ U ZAGREBU 'Vozimo dedu na dijalizu, kad ono zapucaše na nas na ulici'

Pretpostavlja da sukobljeni nisu išli s ciljem da ozlijede prolaznike, no metke ne mogu kontrolirati kad budu ispaljeni. Nekad, nažalost, ima kolateralnih žrtva. Dodaje da kod sukoba romskih obitelji nastaje stigmatizacija, ali i institucija jer se zakon ne primjenjuje jednako za sve.

- Zakon i kazne moraju biti jednake za apsolutno sve ljude i građane. Inače se stvaraju zakoni ulice i nekakva geta u kojima će nasilje kad-tad eskalirati - zaključio je Cvrtila.

Možda vas zanima i ovo:
Message