News

Komentari 0

Pucao u zrak iz automatske puške i pištolja pa predali policiji još pet puški i pištolj

Pucao u zrak iz automatske puške i pištolja pa predali policiji još pet puški i pištolj

U mjestu Nisko u splitskom zaleđu tijekom pucnjave nitko nije ozlijeđen niti je zabilježeno oštećenje imovine. Takve sreće nije imala 61-godišnja žena na Braču koja je ranjena u nogu dok je u mjestu Selca brala masline

Solinska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 68-godišnjakom  zbog pucanja iz vatrenog oružja i nedozvoljenog posjedovanja istog. Naime, u subotu 20. studenoga oko 11 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi u mjestu Nisko.

Neslužbeno, održavala se svadba. Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja. Nije nitko ozlijeđen, niti je oštećena imovina, ali su privedeni spomenuti muškarci. 

Istraživanjem je utvrđeno kako je između 10 i 11 sati u mjestu Nisko 41-godišnjak ispalio u zrak više hitaca iz pištolja i automatske puške. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga kuće koju koristi 68-godišnjak.

Pronađena je automatska puška kalibra 7,62 mm s tri spremnika koju je ilegalno posjedovao. 

Spomenuti je predao i drugo oružje koje legalno posjeduje i to pušku marke CZ kalibra 8,57 mm s 20 komada streljiva i pušku marke CZ kalibra 12 mm s 14 komada streljiva. Daljnjim postupanjem dragovoljno je policijskim službenicima predan pištolj CZ TT kalibra 7,62 sa spremnikom i 31 komadom streljiva, lovačka puška marke Winchester, puške marke IŽ te ČZ i jedna zračna puška marke Slavija koje je član obitelji legalno posjedovao. 

Protiv 68-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok protiv 41-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga radi počinjenog prekršaja protiv javnog reda i mira.

U nedjelju pak, oko 15.30 sati na Braču je ranjena žena, 61-godišnjakinja, dok je u mjestu Selca brala masline. Čula je pucanj, najvjerojatnije iz lovačkog oružja, a potom je osjetila bol u predjelu noge, preciznije bedra.

Pružena joj je liječnička pomoć i utvrđena lakša tjelesna ozljeda. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Najčitaniji članci