Obavijesti

News

Komentari 18

Pucnjava u Zagrebu: Teturao je propucan i krvav po Dugavama

Pucnjava u Zagrebu: Teturao je propucan i krvav po Dugavama
5

Nakon što je u naselju Dugave pucao na M. B. (40) i ranio ga, A. D. (26) počeo je trčati. Sve su vidjela dva policajca izvan službe. Savladali su i uhitili napadača

VIDEO

Stani, policija!, vikali su policajci mladiću koji je nakon pucnjave još držeći oružje u rukama bježao iz Čalogovićeve ulice u zagrebačkim Dugavama prema Vatikanskoj.

Bili su u civilu, izvan službe i doslovce goloruki, bez službenog pištolja i lisica. On je nastavio trčati te putem bacio pištolj u jedan šaht. Uspio je pretrčati tri prometna traka Vatikanske ulice prije nego što su ga policajci sustigli, srušili na tlo i svladali. Odmah su pozvali pojačanje pa je vrlo brzo na mjesto događaja stigao kombi s još nekoliko policajaca. Oni su pomogli kolegama, osumnjičenog vezali lisicama te ga priveli u postaju na kriminalističko istraživanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Šepajući tražio pomoć

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o A. D. (26).

Za to vrijeme ranjeni M. B. (40) šepajući je stigao do Čalogovićeve broj 1 gdje se srušio zapomažući upomoć.

Na mjestu na kojem je ležao i jučer su bili vidljivi tragovi krvi na tlu, a krvave otiske prstiju ostavio je i na portafonu.

Građani, s kojima je razgovarao do dolaska vozila Hitne pomoći, kazali su nam da je skinuo hlače kako bi vidio gdje je ranjen. Obilno je krvario iz rana na nozi.

- Čim sam shvatio da se nešto događa, zvao sam 112, no oni su mi rekli da već imaju dojavu te da šalju nekoga. Spustio sam se pred ulaz gdje je bio taj muškarac s još jednom ženom koja mu je pokušavala pomoći zaustaviti krvarenje.

Pucao na čovjeka u Dugavama: Uhvatili su ga policajci u civilu
Pucao na čovjeka u Dugavama: Uhvatili su ga policajci u civilu

Tri rane na nozi

Pitali smo ga odakle je, a on je pokazao u smjeru istoka. Pitao sam ga što radi ovdje, na što je rekao da je došao potpisati kupoprodajni ugovor za neki auto - ispričao nam je jedan od očevidaca.

Prema onome što je mogao vidjeti, muškarac je imao najmanje tri rane na nogama, jednu prostrjelnu visoko na bedru te manju na peti.

- Jedna žena s prozora je bacila nekakav stari ručnik ili krpu kako bi mu zavezali ranu. Meni se činilo da Hitne dugo nema, pa sam ponovno zvao 112 i pitao misle li napokon nekoga poslati. Stigli su za 20-ak minuta - dodaje.

Ranjenog M. B. prevezli su u KBC Zagreb, gdje su njegove ozljede okvalificirali kao teške. Neslužbeno doznajemo da je dobio šest metaka, sve u noge, a propucan je i jedan automobil.

Prije propucavanja M. B. je bio u obližnjem kafiću u Ulici sv. Mateja. Tamo se trebao naći s nekime, kako je rekao, radi kupoprodaje automobila. U kafiću nisu željeli reći je li bio sam ili je još netko bio s njim, tek da ga nikad ranije nisu vidjeli te da ne znaju koliko dugo se zadržao. Nakon izlaska iz kafića M. B. je krenuo prema Čalogovićevoj ulici, a za njim i napadač. Prema izjavama očevidaca, pucao je na njega s desetak metara.

Policajce viđali u kafiću

Na napadačevu nesreću, u istom kafiću bila su dvojica policajaca izvan službe, jedan iz PU zagrebačke, drugi iz MUP-a.

- Kad je krenula pucnjava, dio gostiju krenuo je bježati iz kafića na ulicu, a dio, u strahu, prema WC-ima. Poznajem policajce koji su ga uhvatili, oni su stalni gosti u ovom kafiću i viđao sam ih tu i ranije - kazao je građanin koji se u vrijeme pucnjave zatekao u kafiću.

- Oni su se, kako se kaže, stvarno zatekli na pravom mjestu u pravo vrijeme. Od pucnjeva do uhićenja i dovođenja u postaju prošlo je svega 30 minuta - rekla je glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Sreća je i da se nitko od prolaznika nije zatekao na ulici u vrijeme pucnjave.

- Začuli su se pucnjevi, njih šest ili sedam. Zvučalo je kao vatromet. Onda je iz prolaza zgrade izašao muškarac u bijeloj košulji. Vidjela sam da je šepao - kazala je stanarka Čalogovićeve ulice.

S obzirom na to da se nedaleko od mjesta događaja nalazi zagrebačko jezero Bundek, gdje su često manifestacije popraćene glazbom i vatrometom, dio stanara nije shvatio što se događa sve dok nisu vidjeli policiju.

'Čuli smo pucnjeve, iz prolaza je izašao muškarac, šepao je...'
'Čuli smo pucnjeve, iz prolaza je izašao muškarac, šepao je...'

Obojica su poznati policiji

- Čuo sam policajca kako dovikuje kolegi da je napadač bacio oružje u šaht - govori čitatelj i dodaje kako nije vidio napadača. Drugi čitatelj rekao je da je cijela vatikanska bila blokirana zbog očevida. Iz zagrebačke policija jučer su, razumljivo, bili oprezni te nitko nije želio nagađati o mogućem motivu napada i povezanosti dvojice muškaraca. Neslužbeno se doznaje da su obojica od ranije poznata policiji, M. B. zbog razbojništva, a A. D. zbog droge.

M. B. je u Sesvetama imao registriranu tvrtku za ugostiteljstvo. Otvorena je 2013., a ugašena 2017. godine. A. D. je s područja zagrebačkog naselja Prečko. U trenutku pucnjave bio je djelomično maskiran. Imao je periku na glavi kako bi ga se teže prepoznalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje