Obavijesti

News

Komentari 143

Milanović i Čačić se na sjednici 'zakačili' zbog ministrice Holy

Milanović i Čačić se na sjednici 'zakačili' zbog ministrice Holy
6

Mirela Holy se požalila da zakon nije vidjela na vrijeme, na što joj je premijer očitao bukvicu. Na sjednici je i ministrica Pusić opomenula kolegu Radimira Čačića

VIDEO

Kao što se šuškalo da između prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i ministrice zaštite okoliša Mirele Holy puca ljubav, na sjednici Vlade u četvrtak su to i potvrdili. Pred očima javnosti su se posvađali oko prijedloga Zakona o osnivanju Agencije za praćenje poslovanja u energetici i investicijama.

Holy se požalila da nije zakon vidjela na vrijeme i da se nije uspjela na njega očitovati pa je svoje primjedbe iznijela na samoj sjednici. 

- Malo mi je neobičan odnos Agencije i Vlade. Agencija bi trebala direktno odgovarati Vladi, a ne Ministarstvu gospodarstva (kojeg kontrolira direktno Čačić op.a.) - rekla je Holy. Također smatra da se Agencija poklapa u svom radu s Hrvatskom energetskom regulatornom agencijom (HERA).

Milanović ju je pitao "Gdje ste bili i jesu li vaši sudjelovali na koordinaciji".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovaj prijedlog došao je u petak skoro u 16 popodne, što nije u skladu s dogovorom da to bude do četvrtka. Nismo se uspjeli očitovati o ovom prijedlogu zakona pa nećemo raditi probleme oko toga - rekla je Holy

- Ovo ćemo sad povući - rekao je Milanović i udijelio Holy bukvicu te je dodao ako ubuduće ima primjedbe da ih iskaže na koordinaciji. Čačić mu se ubacio u riječ i rekao da se s tim ne slaže.

- Važno je da to ide u saborsku proceduru jer moramo početi raditi. Važno je da Sabor ima te materijale na ovom zasjedanju, ovako skraćujemo rok - rekao je Čačić.

- Rokovi ipak nisu vitalni, ovo ne smatram korektnim (od Mirele Holy). Sada tražim sedam dana da se sam informiram pa ćemo vidjeti i razgovarati - rekao je Milanović. Čačić je potom digao ruku da se slanje ovog zakona u Sabor odgodi za tjedan dana.

Pusić opomenula Čačića

Na Vladi je iskrilo i u raspravi o Stečajnom zakonu. Čačić je rekao da je cilj zakona da se udvostruči zaštita radnika tako što će se oni najprije namiriti. Njegova stranačka kolegica, ministrica vanjskih poslova, Vesna Pusić opomenula ga je da ona nije dobila prijedlog zakona, koji je dio aquisa (pravne stečevine EU).

- Molim da se to više ne ponavlja - bila je oštra Pusić. Milanović se nije mogao obraniti: "Ne znam što da kažem, osim da ste u pravu!", rekao je predsjednik Vlade. Dodao je da je puno zakona dio aquisa i da će Hrvatska donositi odluke koje smatra usklađenim s europskim zakonodavstvom, premda se Europska komisija s tim neće složiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić