Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pula: Otac i sin (2,5) nastradali na pješačkom, dijete u komi

Auto u desnoj traci se zaustavio na pješačkom prijelazu da ih propusti, ali Fiat Punto koji je bio u lijevoj nije. Naletio je na njih i odbacio ih desetak metara dalje

Na oca (29) i njegovog sina od oko dvije i pol godine naletio je na pješačkom prijelazu u Puli automobil Fiat Punto. Oboje su teško ozlijeđeni. Dijete je u stanju kome prevezeno u riječki KBC, a otac zadržan na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, javlja Glas Istre

Prema izjavama svjedoka otac i sin prelazili su u srijedu oko 14 sati kolnik na pješačkom prijelazu. Navodno se automobil koji je dolazio iz pravca Verudele i kretao desnom trakom zaustavio da ih propusti, ali se Fiat Punto koji se kretao u istom pravcu, ali lijevom trakom, nastavio kretati te je naletio na oca i sina odbacivši ih desetak metara. Vozač Fiata je navodno 60-godišnji muškarac, koji je u automobilu bio sa suvozačicom. Svjedoci tvrde da je nakon nesreće bio u stanju šoka.

Vinko Brčić (80), umirovljenik koji živi u kući u neposrednoj blizini tragične nesreće rekao je za Glas Istre da je prizor bio strašan. 

- Još sam pod dojmom. Prvi sam došao tamo jer sam bio tu u dvorištu i čuo tup udarac. Izašao sam iz dvorišta i vidio oca kako kleči i doziva nekoga. Poslije sam pod njim vidio dijete koje nije davalo nikakve znakove života. Otac je imao ozljedu na glavi, čuo sam da ni dijete ni otac nisu dobro - kaže Brčić. 

Dodaje kako on smatra da je Grad Pula kriv za nesreću jer se godinama ništa ne poduzima da bi na tom četverotračnom kolniku promet bio sigurniji.

- Grade se kružni tokovi svagdje gdje ne treba, a ovdje gdje treba ne. Godinama upozoravamo da bi se tu nešto trebalo napraviti, jer su prometne nesreće česte. Sjećam se barem troje smrtno stradalih. Da su barem semafore stavili! Ovdje automobili jure - rekao je Brčić. 

Iz Opće bolnice Pula potvrdili su kako se radi o teškim ozljedama, ali će više informacija biti poznato tek u četvrtak ujutro.

Možda vas zanima i ovo:
Message