Obavijesti

News

Komentari 5

Puljak: Naš model je model reda i javnih interesa, a HDZ-ov su klijentelizam i korupcija

Puljak:  Naš model je model reda i javnih interesa, a HDZ-ov su klijentelizam i korupcija
1

Promjene koje su implementirali u Splitu stranka Centar želi uvesti i na nacionalnoj razini. Puljak dodaje da Vlada ne može ucjenjivati grad Split nudeći mu pomoć i suradnju samo ako pobijedi HDZ-o kandidat

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita na prijevremenim izborima Ivica Puljak poručio je u nedjelju da će građani drugog najvećeg hrvatskog grada uskoro birati između dva potpuno suprotna modela upravljanja gradom, između reda i nereda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

''Naš model je model reda, model javnih interesa, javnih natječaja i borbe za opće javno dobro. S druge je strane model HDZ-a, a to je model klijentelizma, korupcije, borbe za uske stranačke interese i podjele gradskih firmi'', rekao je Puljak na konferenciji za medije.

Na njoj se pojavio zajedno s kandidatima za dogradonačelnika Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem u majici sa sloganom ''Split: glavni grad promjena''.

Puljak: 'Vjerujem u pobjedu, a ovi izbori su referendum o redu ili o budućnosti i prošlosti'
Puljak: 'Vjerujem u pobjedu, a ovi izbori su referendum o redu ili o budućnosti i prošlosti'

Puljak je kazao da su koalicijski partneri Centra tražili direktorska mjesta gradskih poduzeća. 'Upravo smo zbog toga izbacili SDP iz koalicije. Ostali partneri su bili korektni, oni su predstavnici nove politike, a ne one stare politike koju zanima samo podjela plijena'.'

Gradonačelnik Splita u ostavci očekuje da će stranke koje se zalažu za politiku reda i javnih interesa imati većinu u novom sazivu Gradskog vijeća.

Nakon prošlogodišnjih redovnih izbora većinu u vijeću držali su još i Most te Pametno za Split i Dalmaciju.

Promjene koje su implementirali u Splitu stranka Centar želi uvesti i na nacionalnoj razini. Puljak dodaje da Vlada ne može ucjenjivati grad Split nudeći mu pomoć i suradnju samo ako pobijedi HDZ-o kandidat.

Mišo Krstičević: Puljak igra na kartu žrtve. Ljut sam na Merzel, guraju nas u isti rov kao i HDZ
Mišo Krstičević: Puljak igra na kartu žrtve. Ljut sam na Merzel, guraju nas u isti rov kao i HDZ

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković u HDZ-u vidi predstavnika ''stare politike'' za koji tvrdi da se 30 godina odnosi prema Hrvatskoj kao da je njegov plijen.

''To se više niti ne skriva, otvoreno se govori da je za ostvarivanje bilo kojeg prava, zakonom propisanog, potrebna izravna veza ministra'', izjavila je Orešković. Time se referirala na slučaj Mirele Čavajde, trudnice kojoj bolnice u Zagrebu odbijaju izvršiti prekid trudnoće usprkos dijagnosticiranom tumoru njezina djeteta.

Zaoštravanje u borbi za Split: Kerum uvjeren da će u drugi krug i da će 'desni biti za njega'
Zaoštravanje u borbi za Split: Kerum uvjeren da će u drugi krug i da će 'desni biti za njega'

Vladajuća stranka nije ostavila nered samo u zdravstvu,. Hrvatska ima problema i sa slabim pravosuđem, eutaniziranim antikorupcijskim tijelima i nesređenim evidencijama, od popisa birača do popisa državne imovine, istaknula je Orešković.