Obavijesti

News

Komentari 11

Puljak: "Zašto nema novca za gradnju škole na Pazdigradu?"

Puljak: "Zašto nema novca za gradnju škole na Pazdigradu?"

Marijana Puljak iz stranke Pametno u subotu je u Splitu kritizirala je činjenicu da je prstala gradnja škole na Pazdigradu i rekla kako joj se čini da im je jednostavno ponestalo novaca

VIDEO

Predsjednica stranke "Pametno" Marijana Puljak u subotu je u Splitu izvijestila kako se čini da je Gradu ponestalo novca za dovršetak gradnje osnovne škole na Pazdigradu pa je daljnja gradnja zaustavljena, iako je to, naglašava, jedina škola koja se u Splitu gradi u zadnjih 20 godina.

Rekla je da su im se obratili roditelji djece, budućih učenika škole, koji su im otkrili da novca za daljnju gradnju te škole nema i da se ne zna hoće li se škola uopće moći dovršiti do 2017. jer imaju problema i s pristupnim putevima zbog čega su djeca sa Pazdigrada raspršena po razredima okolnih škola.

Puljak je Gradu Splitu uputila i dopis u kojem traži objašnjenje što se događa sa školom, no odgovor još nije dobila. 

"Zanima nas što se događa s tom školom, koji joj je status, gdje su novci koji su bili osigurani po pola - iz gradskog i državnog proračuna, što se događa s novcima i što je s pristupnim novcima. Interesira nas i hoće li prvašići u Splitu nakon 20 godina konačno prvi put sjesti u novu školu 2017. Obrazovanje kao temelj društva je ono za što se zalaže stranka Pametno i to od samih svojih početaka. To smo naglašavali i u prošlim parlamentarnim izborima kada to nije bilo popularno, a danas se sve stranke bave populizmom, pa je obrazovanje postalo popularna tema. Prava istina je da ih za obrazovanje nije briga", kazala je Puljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Pametno" se zalaže za dosljednu primjenu strategije znanosti i obrazovanja koja je usvojena u Hrvatskom saboru, za nastavak kurikularne reforme na čelu sa Borisom Jokićem. Smatra da je Split loš primjer jer gradske vlasti posljednjih 20 godina nisu našle za shodno napraviti jednu osnovnu školu.

Predstavili su i listu za dijasporu, te kandidatkinju s te liste Juliju Regner koja se, nakon 18 godina života u Italiji, iz Rima vratila u Prugovo.

"Moramo potaknuti ljude da se vrate, ulagati u znanje i iskustvo, ali ne u tuđu državu. Iz velike metropole došla sam na selo i u slobodno se vrijeme bavim i poljoprivredom. Može se. Imamo sve što nam treba. Samo se treba malo pokrenuti", poručila je Regner koja je naglasila da trava u susjedstvu "nije zelenija".

Predizborne aktivnosti u Splitu su u punom jeku, a o tome govori i činjenica da su kod zgrade splitskog HNK pa duž cijele Marmontove ulice stranke održavale konferencije za medije i performanse. Tako su se za svoje glasače došli boriti Hrvatska braniteljska pučka stranka, HDZ, lista Stipe Petrine u X. izbornoj jedinici čiji su članovi građanima dijelili porcije čokolina koje su trebali jesti vilicama, dok je na Rivi trajalo predstavljanje Mosta.

Budućoj vladi poruke možete ostavljati OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora