Obavijesti

News

Komentari 14

Puljak: Zbog Baldasara će Split izgubiti desetke milijuna kuna

Puljak: Zbog Baldasara će Split izgubiti desetke milijuna kuna
1

Nezavisna lista Marijane Puljak "Za pametne ljude i pametan grad“ digla se protiv rekonstrukcije Turističke palače na splitskoj Rivi, koju je inicirao Ivo Baldasar

VIDEO

Splitska Nezavisna lista Marijane Puljak "Za pametne ljude i pametan grad“ podigla se protiv rekonstrukcije Turističke palače, derutne građevine na splitskoj Rivi, koju je inicira gradonačelnik Ivo Baldasar. Najavio je kako će Turističku palaču dati na korištenje 30 godina onome tko je obnovi što Puljak smatra kršenjem zakona.

 - Vjerujemo da jedino reakcija zainteresirane javnosti može spriječiti loš plan kojeg sadašnja gradske vlast uporno želi provesti za Turističku palaču i tako oštetiti grad i građane za višemilijunske iznose, te kompromitirati budući razvoj grada. Gradonačelnik je raspisao natječaj kojim namjerava ovaj gradski prostor dati privatnoj firmi na plodouživanje sljedećih 30 godina. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi kaže da gradonačelnik može odlučivati najviše do iznosa od milijun kuna, a iznad tog iznosa odluku mora donijeti gradsko vijeće. Ovdje se radi o značajno većim iznosima - 7,5 milijuna kuna investicije i više od 30 milijuna kuna prihoda -  pa je jasno da je i samo raspisivanje natječaja protuzakonito djelo - upozorila je Puljak na konferenciji za novinare u četvrtak.

Dodala je kako se ovim dokazuje da vlast u Gradu Splitu dokazuje kako ne želi upravljati vlastitom imovinom, obnoviti je svojim sredstvima i iznajmljivati poslovne prostore u Turističkoj palači. 

 - Model koji Grad nudi privatnim investitorima je odustajanje od nekoliko desetaka milijuna kuna vlastitog prihoda ili za bolju ilustraciju odustajanje od jedne škole, dva vrtića i pet dječjih igrališta. Stoga se i mi i mnogi drugi pitamo zašto je donesena odluka o ovom modelu financiranja? Pogoduje li se ovdje nekome ili je samo riječ o nesposobnosti sadašnje vlasti? - nezadovoljna je Puljak.

Stoga Inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ traži od gradonačelnika da zaustavi započeti proces rekonstruiranja Turističke palače, vrati se razgovorima sa stručnjacima i zainteresiranom javnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa