Obavijesti

News

Komentari 22

Puljanin vozio s 2,33 promila u krvi, kaznili ga s 10.000 kuna

Puljanin vozio s 2,33 promila u krvi, kaznili ga s 10.000 kuna
2

Prometna policija iz Pule ovaj je vikend imala pune ruke posla. Prvo su kaznili muškarca koji je vozio s 2,33 promila u krvi, a drugi je izletio s kolnika i 'napuhao' 0,93 promila

VIDEO

Prometna policija iz Pule je zbog vožnje pod utjecajem alkohola isključila iz prometa dva vozača.

Naime, policijski službenici su prekršajno sankcionirali 27-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 0,93 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. 

Nesreća se dogodila kada se muškarac kretao automobilom Opel Corsa, pulske registarske oznake, iz smjera Kašićeve u smjeru Marulićeve ulice, pri čemu se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je automobilom skrenuo u lijevo na nogostup i udario u zaštitne stupiće. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjak će biti priveden na nadležni sud.

Rekorder s 2,33 promila!

Također, policijski službenici su jutros oko 4,40 sati na Cesti prekomorskih brigada zaustavili 27-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,33 promila upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, iz smjera Japodske prema Cesti prekomorskih brigada. S obzirom da su okolnosti upućivale da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Policijski službenici će radi smanjenja broja prometnih nesreća posebice onih s teškim posljedicama nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole alkoholiziranosti vozača i u noći sa nedjelje na ponedjeljak (10. na 11. studenoga), te s ponedjeljka na utorak (11. na 12. studenoga). Stoga apeliramo na vozače da poštuju prometne propise, da prilagode brzinu osobinama i stanju na kolniku, da izbjegavaju pretjecanja i da ne voze pod utjecajem alkohola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1