Obavijesti

News

Komentari 335

Pupovac primio pismo u kojem mu prijete smrću: 'Ne bojim se'

Pupovac primio pismo u kojem mu prijete smrću: 'Ne bojim se'
1

Nisam i neću tražiti zaštitu jer ovo je moj grad u kojem želim normalno živjeti sa svojim sugrađanima - kazao je zastupnik SDSS-a nakon što je primio prijetnje

VIDEO

U Klubu zastupnika SDSS-a potvrdili su da unazad nekoliko dana stiže pošta na ime saborskog zastupnika Milorada Pupovca neprimjerenog i prijetećeg sadržaja, u kojoj se prijeti i smrću, s izrazitim govorom mržnje i uvredama, prema pripadnicima srpske manjinske zajednice.

- Nažalost protekli godina primio sam puno pisama uvredljivog sadržaja bilo na privatnu adresu ili na fakultet, ali ona su se u posljednje vrijeme intenzivirala. Ovoga puta pismo je sadržavalo i prijetnju smrću i poslano je na službenu adresu u Sabor - rekao je Pupovac koji je slučaj prijavio policiji.

Pupovac neće tražiti zaštitu policije

Kazao je da se ne boji niti će, kaže, zbog prijetnji smrću tražiti policijsku zaštitu.

- Nisam i neću tražiti zaštitu jer ovo je moj grad u kojem želim normalno živjeti sa svojim sugrađanima - kazao je zastupnik SDSS-a.

Razlog za povećani broj ovakvih pisama Pupovac vidi u širenju antimanjinske i antisrpske atmosfere u Hrvatskoj, zbog koje raste broj ljudi koji smatraju da si mogu dopustiti takve stvari. Tko širi takvu atmosferu vidljivo je u pogledu ćirilice i manjinskih prava.

Broj ovakvih pisama u posljednje vrijeme se povećao

- Zagovornici toga su vrlo glasni i primjetljivi u javnosti. Ne želim ih imenovati, ali činjenica je da, na žalost, u posljednje vrijeme primamo znatno više takvih pisama - izjavio je Pupovac.

Nedavno je uvredljivo pismo primio i zastupnik bošnjačke manjine Nedžad Hodžić, kojeg je u sabornici pred prisutnim zastupnicima pročitao upravo Milorad Popovac.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 335
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca