Obavijesti

News

Komentari 243

Pupovac: Zašto Ivo Josipović ne govori o novcu za Crkvu?

Pupovac:  Zašto Ivo Josipović ne govori o novcu za Crkvu?
1

Predsjednik SNV-a kaže da je protiv njega pokrenuta političko-medijska hajka na čelu s predsjednikom. U emisiju je donio teniski reket 'jer ga on ne zaslužuje'

VIDEO

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac u emisiji Nedjeljom u dva rekao je kako je protiv njega pokrenuta medijsko-politička hajka na čelu koje je bio predsjednik Ivo Josipović. 

- Predsjednik nije imao razloga, političkih, ideoloških, ustavnih  i zakonskih za hajku koju su predvodili neki ozbiljni mediji. Zbog toga nismo mogli ozbiljno raditi. Nastala je šteta za državu i instituciju predsjednika te je to moglo poremetiti ionako krhki odnos između dviju zajednica. Volio bi da sam ga mogao odgovoriti od toga - rekao je Pupovac. 

Pupovac kaže da je problem nastao u člancima koje je objavljivalo njihovo glasilo Novosti o pitanju autorskih honorara gdje je Josipović imao određenu ulogu te je sam predsjednik izazvao pozornost podržavši ACTU koja je kasnije odbijena u svim zemljama EU. Ponosan je na pisanje novinara u Novostima. 

'Ne dijelim novac Savjeta za manjine, ne idem na sastanke'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je da nije istina da posjeduje bogatstva te nabrojao da ima stan u Zagrebu od 47 'kvadrata' te njegova supruga ima 65 'kvadrata' trošne kuće te ušteđevinu od 20.000 eura. 

Odgovorio je na optužbu da se novac koji dobiva SNV troši netransparentno i da vodi etno-biznis. Objasnio je kako taj novac odobrava Savjet za nacionalne manjine i on u tome ne sudjeluje. 

- Takav je zakon. Taj novac je pod nadzorom svakih 6 mjeseci od strane Ministarstva financija i Državne revizije. DORH također nije našao nikakve nezakonite radnje nakon što su nas prijavili - kaže Pupovac. 

Prepušta drugima da odlučuju o raspodjeli novca i da ne ide na te sastanke jer bi mogao biti u sukobu interesa. Ne slaže se da se taj novac daje iz proračunske rezerve te su tražili da taj problem riješi posljednjih osam godina. 

- Zašto predsjednik ne govori o tome da Katolička crkva također dobiva novac iz pričuve? - upitao je Pupovac. 

Od Srbije dobivaju jako malo novca

Rekao je da Savjet za sve nacionalne manjine ukupno raspolaže s 40 milijuna kuna, a od toga 11 milijuna ide za srpske zajednice. SNV od države ukupno dobiva 9 milijuna kuna godišnje. 

Od Republike Srbije, kaže, dobivaju jako malo novca - tek nekoliko desetaka tisuća eura godišnje. 

Ne smatra da je trebao ići u Knin kako bi 'priznao pobjedu Hrvatske u ratu' jer je on Hrvatsku ranije priznao i tu odluku donio devedesetih godina.  

Donio reket u emisiju 

U emisiju je donio teniski reket aludiravši na Josipovićevu optužbu da ucjenjuje svaku vlast. Donio ga je da ga vrati onima koji ga zaista zaslužuju.

- Političko pregovaranje nije reket - kaže Pupovac. 

Smatra da Milanovićevoj Vladi treba dati još vremena i spremni su im pomoći. 

- Sada bi svako političko preslagivanje bilo štetno za Hrvatsku - kaže. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a