Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pustili ga na slobodu: Dječak ipak nije silovao curicu (10)?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odredilo mu je mjere opreza, to jest, ne smije se približavati djevojčici niti njezinoj skrbnici na udaljenost bližu od 50 metara i zabranjeno mu je kontaktirati s njima

7 komentara

Usprkos žalbi koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv rješenja istražnog suca kojim je pustio na slobodu 15-godišnjaka osumnjičenog za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od petnaest godina odnosno silovanje desetogodišnjakinje u kojoj su tražili da ga se zatvori, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odlučilo je da nema osnove za pritvaranje dječaka, piše Slobodna Dalmacija

Ipak, Vijeće mu je odredilo mjere opreza, to jest, ne smije se približavati djevojčici niti njezinoj skrbnici na udaljenost bližu od 50 metara i zabranjeno mu je kontaktirati s njima. 

DETALJI STRAVE U DALMACIJI Tinejdžer tražio curicu (10) da se skine, odbila ga pa ju silovao

Kako Slobodna neslužbeno doznaje, čini se da će tijekom istrage doći do obrata što se tiče kvalifikacije djela jer navodno liječnički nalazi ne upućuju na to da je djevojčica silovana odnosno da je uopće došlo do spolnog odnosa. No, o tome će odlučiti ŽDO nakon provedene istrage.

Podsjetimo, nakon ispitivanja maloljetnika, državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No, sudac je taj prijedlog odbio, a državno odvjetništvo je podnijelo žalbu.

SUDAC NIJE ODREDIO PRITVOR Maloljetnik je silovao dijete?! Ispitali su ga na sudu u Splitu

- Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. svibnja 2018. oko 21 sat u stambenoj zgradi na jednom srednjodalmatinskom otoku, u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote, počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta kojeg poznaje od ranije, a koje se u jednom trenutku uspjelo izmaknuti i pobjeći s mjesta događaja - pisalo je u priopćenju. 

Možda vas zanima i ovo:
Message