Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Pustili svećenika pedofila na slobodu pa opet silovao dječake

Svećenik Delft pripada redu Salezijanaca ili Družbe sv. Franje Saleškog. Red Salezijanaca godinama je prikrivao seksualno zlostavljanje svećenika. Premještali su ga s jednog mjesta na drugo...

12 komentara

Katolički red poslao je svećenika osuđenog za zlostavljanje djece u afričke zemlje da ponovo radi s djecom i obiteljima. Svećenik Luke Delft osuđen je da je silovao najmanje dva dječaka dok je radio u Caritasu u Srednjoafričkoj Republici. 50-godišnji svećenik iz Belgije imao je dopuštenje za daljnji rad s djecom i svoj postupak je ponovio.

Svećenik Delft pripada redu Salezijanaca ili Družbe sv. Franje Saleškog, rimokatoličkom crkvenom redu kojemu je glavna misija kršćanski odgoj adolescenata i mladih. Red Salezijanaca godinama je prikrivao seksualno zlostavljanje svećenika. Premještali su ga s jednog mjesta na drugo, javlja CNN

Unatoč optužbama i osudi za seksualno zlostavljanje, bilo mu je dopušteno da radi s djecom. Sa svog položaja je smijenjen tek nakon što je CNN otkrio i prijavio njegove nove optužbe nadređenima. 

Novinari CNN-a upitali su svećenika za komentar na optužbe, on nije imao ništa za reći u svoju obranu.

Više puta osuđivan

Slučaj koji je otkrio CNN nije jedini slučaj u povijesti osuđivanja ovog svećenika. Naime, on je već ranije bio optuživan za takve zločine. A Salezijanci su toga bili svjesni kada su ga poslali u Srednjoafričku Republiku. Svećenik Delft zlostavljao je najmanje dva dječaka. Jedan dječak imao je 12 godina, a drugi 13 godina. Sve se dogodilo 2001. kada je radio kao nadglednik u salezijanskom internatu Don Bosco Sint-Denijs-Westrem koji se nalazi u belgijskom gradu Gentu. 

Zločini su se odvili tijekom noći kada je ulazio u dječje spavaonice i zlostavljao ih, dok mu je opis posla bio čuvanje djece. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message