Obavijesti

News

Komentari 606

'Pustimo moralno nemoralno, Crnoji su nanijeli veliku štetu'

'Pustimo moralno nemoralno, Crnoji su nanijeli veliku štetu'
1

Pitam se koliko građana sada živi u sivoj zoni u prekršaju. Odstupio je jer nije počinio kazneno djelo, a prekršaj je prekršaj - rekao je Karamarko na Novoj TV

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u Dnevniku Nove TV komentirao je aktualna politička zbivanja, prije svega slučaj bivšeg ministra Crnoje. Ponovio je da je proteklih dana Crnoja bio izložen pravoj harangi i dodao:

- Poprilična je šteta nanesena njemu, čovjeku koji se može podičiti ratnim putem. Na ovaj način je bio prisiljen da odstupi. Pustimo kategoriju moralno nemoralno, to je jako relativno. Pitam se koliko građana sada živi u sivoj zoni u prekršaju. On nije počinio nikakvo kazneno djelo, a prekršaj je prekršaj. Zbog toga je on, nakon što je dokazao da nije počinio kazneno djelo rekao dobro, sad ja idem.

Karamarko je rekao da bi idućih dana trebali znati ime novog ministra, a kriterij za imenovanje bit će stručnost i vjerodostojnost. 

Komentirajući napade na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, Karamarko je rekao da nema nikakvog razloga za njegovom smjenom:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  On je perspektivan mladi znanstvenik, povjesničar, ima pravo na svoje klasifikacije, sve se svodi na to. Mislim da je i ta haranga bila neprimjerena i nadam se da će prestati.

Prvi čovjek HDZ-a govorio je i o prosvjedu potpore za Z1 televiziju kojoj je na tri dana oduzeta koncesija zbog govora mržnje. S obzirom da su se na prosvjedu mogli čuti povici poput "Za dom spremni", Karamarko kaže da nije za neprimjerenu komunikaciju u javnom prostoru i medijima, ali...:

- Nisam ni za zabranu rada medija. Po toj logici bi se moglo zabraniti puno medija, recimo kad se vrijeđaju osjećaji branitelja i domoljuba - kaže Karamarko.

Na pitanje hoće li se priključiti zahtjevima za smjenom šefa SOA-e, Dragana Lozančića, Karamarko je odgovorio:

- Ono što znam o tome je sve što sam pročitao i vidio u medijima. Prema tome, ako postoje indicije da je bilo zlouporaba takve jedne službe, onda se to mora istražiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 606
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1