Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Putin se sastao s papom Franjom u sjeni krize u Ukrajini

Očekuje se da će glavna tema razgovora u službenoj papinoj biblioteci u vatikanskoj apostolskoj palači biti Ukrajina, i dalje vrlo teško pitanje u odnosima Vatikana i Rusije

Russian President Vladimir Putin meets Pope Francis at the Vatican
Foto: YARA NARDI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
3 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u četvrtak s papom Franjom, dan prije nego što će u Vatikan stići ukrajinski katolički čelnici na razgovore o krizi u svojoj zemlji i usred špekulacija da bi Putinov posjet mogao biti uvod u prvi posjet nekog pape Rusiji.

Putin, koji se do sada dva puta sastao s Papom, stigao je u Vatikan na početku 10-satnog boravka u Italiji tijekom kojeg će se sastati i s premijerom Giuseppeom Conteom.

Ruski predsjednik dovezao se u Vatikan u crnoj limuzini s 50 minuta zakašnjenja. Isto toliko je kasnio na njihovom prvom sastanku 2013., a na sastanak 2015. je kasnio više od sat vremena, podsjetili su dopisnici.

Očekuje se da će glavna tema razgovora u službenoj papinoj biblioteci u vatikanskoj apostolskoj palači biti Ukrajina, i dalje vrlo teško pitanje u odnosima Vatikana i Rusije.

U petak će se voditi razgovori između dužnosnika ukrajinske Katoličke crkve i Vatikana. Prošle godine je vjerski milje u Ukrajini potresla odluka Ukrajinske pravoslavne crkve, koja je stoljećima bila pod kontrolom Ruske pravoslavne crkve, da se osamostali i osnuje svoju nacionalnu crkvu.

Rusija ne priznaje autokefalnost Ukrajinske pravoslavne crkve.

Papa Franjo se prije tri godine na Kubi kratko susreo s ruskim pravoslavnim patrijarhom Kirilom.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message