Obavijesti

News

Komentari 111

U tijeku antiteroristčke akcije na istoku Ukrajine: Počeo rat?

U tijeku antiteroristčke akcije na istoku Ukrajine: Počeo rat?
8

Oleksandr Turčinov rekao je pred urkajinskim parlametnom da je tijekom noći počela antiteroristička akcija na istoku zemlje. Reuters javlja kako se ne čuje pucnjava

VIDEO

Vršitelj dužnosti predsjednika, Oleksandr Turčinov , rekao je u utorak pred ukrajinskim parlamentom kako je tijekom noći počela antiteroristička akcija protiv proruskih separatista na istoku zemlje . Naglasio je kako će biti odgovorna i uravnotežena.

- Svrha akcije je zaštititi građane Ukrajine - dodao je. Proruski prosvjedi šire se i na druge gradove. Separatisti su u ponedjeljak zauzeli policijsku zgradu u Horlivki i gradsku skupštinu u Kramatorsku .

Reuters piše kako Ukrajinci nisu ni blizu proruskim prosvjednicima. Nigdje se još ne čuje pucnjava.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozdravio je ranije Kijev nakon što su najavili dijalog sa separatistima. Nazvao je to 'korakom u pravom smjeru'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvjereni smo da je upotreba sile u cilju rješavanja problema na jugoistoku Ukrajine neprihvatljiva, kao i da ustavne reforme moraju predstavljati temelj za rješavanje krize - rekao je za vrijeme posjeta Pekingu.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

Putin tvrdi Obami: Nije istina da sam umiješan u incidente

Američki predsjednik Barack Obama zatražio je Vladimira Putina da iskoristi svoj utjecaj i natjera proruske separatiste u istočnoj Ukrajini da se povuku.

Obama je nazvao Putina jer proruski aktivisti i dalje okupiraju zgrade u desetak ukrajinskih gradova, piše BBC .

Putin odbacuje optužbe da je umješan u incidente i izvješća koja tvrde drugačije nazvao je ' nepouzdanim '. Dodao je kako je kriza rezultat nesposobnosti vlasti u Kijevu da uzme u obzir potrebe ruskog stanovništva.

Istovremeno, u deset gradova na istoku zemlje proruski prosvjednici i dalje drže vladine zgrade u svojim rukama. Ne namjeravaju popustiti ultimatumu te u pomoć zovu Putina . Iz Kremlja su poručili kako ih ruski predsjednik sluša.

EU ministri rekli su u ponedjeljak kako će proširiti listu imena koja su pod sankcijama. Tenzije rastu otkad je Krim proglasio neovisnost prošli mjesec. Zapad ne priznaje referendum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.