Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Putuje u Vatikan: Ena će Papi darovati 5000 dječjih otisaka

Hrabru Osječanku i njenu majku Papa će primiti u privatnoj audijenciji u petak u 7 sati. Ena će papi Franji darovati dvije kutije pune dječjih otisaka ruku iz Hrvatske

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
49 komentara

Osječka heroina Ena Šarac (19) otputovat će u utorak na hodočasničko putovanje iz snova. Golemim kamperom Ena i mama Biserka, u pratnji prijatelja, odlaze na susret s papom Franjom.

Sveti Otac će ih u petak u 7 sati primiti u svom apartmanu u Domu sv. Marte u Vatikanu.

Za poseban susret Ena je dala tiskati i majicu koju će odjenuti tog dana. Na njoj je, među ostalim, i poziv da Papa dođe u Hrvatsku i da blagoslovi sve bolesne, nemoćne, siromašne i one bez doma. Ena će papi Franji darovati dvije kutije pune dječjih otisaka ruku, koje su joj poslali mališani iz cijele Hrvatske. Ena je do ponedjeljka skupila više od 5000 ručica.

- U Eninu akciju uključili su se vrtići, roditelji Palčića, prijatelji i osnovne škole. Mi tamo više ne putujemo kao Ena i njezina mama nego kao predstavnici hrvatske djece koja Papu žele vidjeti u Hrvatskoj - kaže Biserka Šarac. 

Kad se vrati, Ena će na operaciju noge. Zaključila je kako će susret s Papom biti početak novog proljeća u njezinu životu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message