Obavijesti

News

Komentari 70

Detalji velike akcije: Pogledajte video policijske racije u vilama

Detalji velike akcije: Pogledajte video policijske racije u vilama
11

ZAGREB Lanac prevare funkcionirao je na način da su kineski državljani zvali svoje sunarodnjake te im javljali kako su neki njihovi znanci ili članovi obitelji u Europi zapali u probleme te da im je potreban novac

VIDEO

Hrvatska policija je u suradnji sa slovenskim kolegama razbila lanac trgovine ljudima. Desetke osoba sumnjiči se da su bile uključene u lanac trgovine ljudima, ali i razne vrste financijskih prijevara. Nekoliko ljudi uhićeno je i u Sloveniji.

Policija je u noći na četvrtak započela koordiniranu akciju upada u dvije vile, jednu u Zagrebu, a drugu u Velikoj Gorici. Novinarima su u subotu ustupili snimku akcije.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Akcija je bila koordinirana i uspješna. Od rujna smo utvrdili da su dvojica hrvatskih i dvojica kineskih državljana do 18. siječnja ove godine na štetu najmanje 59 osoba počinili kazneno djelo trgovanja ljudima radi činjenja računalne prijevare na štetu državljana Kine. Prvoosumnjičeni 48-godišnji hrvatski državljanin unajmio je dvije kuće koje su opremljene minimalnim uvjetima za stanovanje, ali su imale svu tehniku kao call centri, i u njih smjestio veći broj žrtava trgovine ljudima koje je drugi hrvatski državljanin, 51-godišnjak iz Zagreba doveo u Hrvatsku - rekao je danas na konferenciji za medije Ante Gudelj, pomoćnik glavnog ravnatelja policije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:29

POGLEDAJTE VIDEO

Zagreb: Policija spriječila trgovinu ljudima i uhvatila kriminalce koji su ucjenjivali nesretnike Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata Politiko on Saturday, January 20, 2018

Za hrvatski dvojac osumnjičenih određen je pritvor dok su kineski državljani još na ispitivanju. Žrtvama je pružena pomoć i zbrinute su.

Uhitili krijumčare: Kineze su prisiljavali na rad u Hrvatskoj
Uhitili krijumčare: Kineze su prisiljavali na rad u Hrvatskoj

Luksuznu vilu u ulici Kancelak u Zagrebu u četvrtak prijepodne okupirali su policajci zbog sumnje u trgovinu ljudima te eksploataciju većeg broja osoba kojima je oduzeta sloboda tijekom koje su bili primorani činiti računalne prijevare telefonom preko takozvanih Call-centara na štetu žrtava s područja Azije.

Tijekom racije u vili, koja je inače u vlasništvu jednog od poznatih hrvatskih proizvođača vojne opreme, jedan je policajac, doznaje Jutarnji list, teško ozlijedio nogu.

- Šokiran sam i bez riječi. Susjedi su me zvali da su mi pred kućom vatrogasci i policija. Dojurio sam tamo, ali me pustili unutra nisu, pa ni ne znam što se dogodilo. Tu sam kuću dao u najam preko jedne agencije prije nekoliko mjeseci, tako da stanare nisam ni vidio - ispričao je vlasnik Jutarnjem.

Žrtve su vrbovane s područja Azije i dovedene na prijevaru prvo u Sloveniju, a onda u Hrvatsku. Obećavano im je da će raditi zakoniti posao i na taj način riješiti svoje financijske probleme. U kućama od kojih je jedna na području Zagreba, a druga na području Velike Gorice su ih nadzirala dvojica državljana Kine. Jedna kuća je imala 800, a druga 400 metara kvadratnih. U jednom objektu bile su smještene čak 42 žrtve.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva
15
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Lanac prevare funkcionirao je na način da su kineski državljani zvali svoje sunarodnjake te im javljali kako su neki njihovi znanci ili članovi obitelji u Europi zapali u probleme te da im je potreban novac. Svojim "robovlasnicima" uprihodili su preko 374 tisuće eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS