News

Komentari 30

Računovođe: Očekujemo da se Jovanović ispriča za izjavu

Računovođe: Očekujemo da se Jovanović ispriča za izjavu

Računovođe su kao zaposlenici škola samo izvršioci tuđih odluka. Žao nam je što Ministar nije detektirao pravi problem i pravog krivca, poručuju iz Udruge računovođa

Dan nakon što je Željko Jovanović izjavio kako njegovo ministarstvo nema veze sa smanjenjem plaća prosvjetarima te da je do smanjenja moglo doći samo greškom računovodstva škola, oglasila se Udruge tajnika i računovođa u školstvu. Ističu kako izjava ministra obrazovanja nije utemeljena na stvarnim činjenicama.

- Problem je nastao kada je Ministarstvo odobrilo sredstva za isplatu plaće za srpanj 2012. godine u iznosu koji je utvrđen na temelju umanjenih koeficijenata i razlike sredstava za naknadu plaće za godišnji odmor što je bilo nedostatno za ispravan obračun plaće prema navedenoj obavijesti, navodi se u priopćenju Udruge tajnika i računovođa u školstvu kojeg potpisuje predsjednica Udruge Ela Kovačić. 

Dodaje kako je izjavom ministra krivnja svaljena na osobe koje u sustavu imaju najmanju mogućnost utjecaja na politiku isplata plaća.

- Računovođe su kao zaposlenici škola samo izvršioci tuđih odluka. Žao nam je što Ministar nije detektirao pravi problem i pravog krivca za nastalu situaciju. Bez obzira na sve, računovođe, će kao pravi profesionalci napraviti ispravak plaće i kao svjesni građani RH neće tražiti prekovremene sate za to. Udruga tajnika i računovođa u školstvu očekuje da će se ministar Jovanović kao odgovorna osoba ispričati što je javnost doveo u zabludu rekavši kako su učitelji dobili manju plaću zbog greške računovođa, ne samo radi dostojanstva računovođa u osnovnim i srednjim školama, već i radi istine, stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci