Obavijesti

News

Komentari 43

'Radi svoje koristi, političari ljude bacaju na prosjački štap'

'Radi svoje koristi, političari ljude bacaju na prosjački štap'
1

Upozorio je kako je danas stanje gore nego ikada prije. Naveo je kako građani uglavnom upadaju u blokade ne zbog duga glavnice nego zbog kamata i troškova postupka...

VIDEO

Izmjene Ovršnog zakona, koje predlaže SDP, tema je o kojoj raspravljaju zastupnici. Cilj najveće oporbene stranke je blokirane građane osloboditi dužničkog ropstva i zaustaviti daljnje kamatarenje. Predlažu da se ograničiti ovrha i za prethodno dane isprave o suglasnosti zaplijene plaće, a Vlada to ne prihvaća.

- Ne želimo politizirati oko ove teme, ovo nije tema za politiziranje. Imamo problem tisuće građana i imamo priliku to riješiti - poručio je Grbin.

Oporba poručuje kako nema opravdanih razloga da se prijedlog ne prihvati, iako je bilo i onih koji su spočitnuli SDP-u što ovaj zakon nisu donijeli kad su bili na vlasti. 

Branimir Bunjac (Živi zid) ustvrdio je kako je Ovršni zakon rak rana hrvatskog društva počevši od 2010. godine kada je i danas aktualni ministar Dražen Bošnjaković izradio skandalozni zakon, koji je pretvorio milijun građana u robove modernog doba odnosno u još gore robove nego u vrijeme starog i srednjeg vijeka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U starom i srednjem vijeku gospodar je roba ponekad oslobađao, ali od ovrhe i blokade oslobođenja nema pod cijenu života i smrti - ustvrdio je. 

Upozorio je kako je danas stanje gore nego ikada prije. Naveo je kako građani uglavnom upadaju u blokade ne zbog duga glavnice nego zbog kamata i troškova postupka, jer za prema "rigidnom zakonu ministra Bošnjakovića" za kunu glavice treba platiti četiri do šest kuna troškova, a nerijetko je omjer 1:20 pa i više.

- U postupak naplate dugova odlukom HDZ-a i uz veliku potporu SDP-a, uključen je niz nepotrebnih čimbenika, koji su svi zajedno stekli kolokvijalni naziv ovršna mafija. Radi se o odvjetnicima, javnim bilježnicima, Fini i agencijama za naplate potraživanja, koji svi vjerojatno daju svoje lihvarske provizije zvijerima u politici počevši od lokalne pa sve do nacionale razine. Političari kao nositelji korupcije su u dosluhu s navedenim karikama u lancu, kojima nude utjerivanje dugova državnih tvrtki i javnih ustanova. Radi svojih maternalnih probitaka političari su pristali više od četvrtine hrvatskih građana isključiti iz normalnog života i baciti ih na prosjački štap - kazao je Bunjac. 

Ustvrdio je da za najveću strahotu 21. stoljeća zvanu Ovršni zakon kriv je Sabora u kojemu je razotkrivena sva njegova bijeda. Upitao je svoje kolege kako da živi čovjek bez i jedne kune. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...