Obavijesti

News

Komentari 63

Žele osvetu: Desničari su pred zgradom parlamenta u Kijevu

Žele osvetu: Desničari su pred zgradom parlamenta u Kijevu
6

Radikalni desničari traže ostavku ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova nakon što je ovog tjedna ubijen jedan od njihovih lidera Aleksandar Muzičko. Ne odustaju

VIDEO

Stotine pripadnika neo-nacističke organizacije Desni Sektor, kao i drugi desničarski militanti, okupili su se u četvrtak navečer na ulicama Kijeva prijeteći kako će napasti parlament. Traže ostavku ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova nakon što je ovog tjedna ubijen Aleksandar Muzičko, jedan od najistaknutijih lidera desničarskih militanata u Ukrajini. 

Čekat ćemo da izađu pregovarači iz parlamenta, ali nećemo pristati samo na smjenu ministra, želimo da mu sude, najavili su radikali preko megafona

Muzička je ubila policija, a desničari odgovornim smatraju upravo Avakova. Probili su se do zgrade parlamenta i počeli lupati po vratima parlamenta, i pritom razbili staklene dijelove. Uzvikuju: 'Avakov, izlazi'. 

Pred zgradu parlamenta je stigla i policija s vodenim topovima. Međutim, parlament je gotovo prazan, nema nikoga osima čuvara, osoblja administracije i novinara, javlja RT.

- Čekat ćemo da izađu pregovarači iz parlamenta, ali nećemo pristati samo na smjenu ministra, želimo da mu sude - najavili su radikali preko megafona.

Ispred zgrade parlamenta s liderima Desnog Sektora sastao se Vitalij Kličko, čelnik stranke UDAR, bivši boksač i jedan od istaknutih vođa prosvjeda na Majdanu. Kličko im je poručio da odustanu od napada na parlament jer bi taj potez sada "destabilizirao Ukrajinu". Također im je poručio kako je zgrada prazna te kako se unutra nalaze samo zaštitari. 

No, stotine radikala ne odustaju.

'Rusi su spremni za napad, 100.000 vojnika je uz granicu'

U međuvremenu, Rusija nastavlja gomilati vojsku i oružje na ukrajinskoj granici. Nakon što su američke i europske agencije procijenile da se na granici na istoku Ukrajine nalazi više od 30.000 vojnih ruskih snaga, Andrij Parubij, predsjednik ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, rekao je da je riječ o mnogo više vojnika, gotovo 100.000, piše Washington Times

- Spremni su za napad već nekoliko tjedana. I nisu samo na Krimu već se nalaze duž cijele granice na sjeveru, istoku i jugu - javio se Parubij uživo putem interneta članovima Atlantskog vijeća u Washingtonu.

No, osim regularne vojske, primijećene su i specijalne jedinice ruske policije u uniformama bez oznaka, no vrlo su slične ruskim jedinicama koje su nedavno preuzele Krim.

MMF Ukrajini nudi pomoć od 27 milijardi dolara

MMF je ponudio Ukrajini novčanu pomoć od 27 milijardi dolara. Prema riječima trenutačnog ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, zemlja se nalazi na rubu bankrota.

– Financijska potpora široke međunarodne zajednice otvorit će program vrijedan 27 milijardi dolara kroz iduće dvije godine – piše u priopćenju MMF-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca