Obavijesti

News

Komentari 28

Radnici su blokirali ulaz: Khan ni uz policiju nije ušao u škver

Radnici su blokirali ulaz: Khan ni uz policiju nije ušao u škver
18

Radnici su protiv novog stečajnog upravitelja jer misle da će uništiti tvrtku koja unatoč tome što je stečaju dobro posluje. Ne misle odustati od svojih radnih mjesta

VIDEO

Iako je novi stečajni upravitelj Alein Khan remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u Kalima na Ugljanu stigao u pratnji zaštitara i policije, nije uspio ući u krug tvrtke i preuzeti upravljanje.  Radnici su mu zapriječili ulaz.

Ne žele da Khan dođe na čelo brodogradilišta jer vjeruju da će po naredbi bivših vlasnika uništiti  do kraja tvrtku, koja unatoč tome što je u stečaju, dobro poslujeNisu poslušali ni bivšeg stečajnog upravitelja Ivana Rudu da poštuju Zakon i puste Khana u škver.

Khan nije ušao u škver ni uz pratnju policije

- A gdje je dosad bilo poštivanje zakona kad smo upozoravali na kriminal i korupciju, kad smo dokumente slali Uskoku i DORH-u? Znači Zakon se poštuje samo kad se ide kontra radnika - rekao je Mario Košta. 

- Došao sam ovdje mirno preuzeti tvrtku, a sutkinji sam predložio da to napravimo bez asistencije policije. Što će biti dalje ne znam. Čekat ću daljnje odluke suda - rekao je Khan te dodao da je policija došla kako bi osigurala skup, kao što bi i bilo koji drugi.

Na pitanje kad će im isplatiti zarađenu plaću za prošli mjesec, odgovorio je kako to ne može učiniti dok ne preuzme tvrtku.

Nakon što je izviždan, Khan se okrenuo i otišao za Zadar, a radnici su upalili sirene i zapalili baklje. 

'Nećemo mu dopustiti da uđe u našu tvrtku'

- Tu nas je 42, borit ćemo se za naša radna mjesta i nećemo mu dopustiti da uđe u našu tvrtku koja postoji od pola stoljeća. Našim tijelima ćemo zaustaviti Khana i policiju pri pokušaju probijanja blokade. Nakon dvije godine na burzi nemamo više što izgubiti - rekli su jutros ogorčeni radnici.

Pravni savjetnik SSSH Vedran Uranija tražio je od zadarske policije da ne asistira u Khanovom ulasku u krug škvera.  

'Interes radnika je veći od svih ostalih interesa'

- Zvao sam i ministra Ostojića i poslao mu poruku da odgodi policijsku intervenciju jer je interes radnika veći od svih ostalih interesa - rekao je Uranija.

Radnicima sa svih strana dolaze davati potporu, kako lokalni ribari čije su brodice usidrene u ribarskoj luci u Lamjani tako i čelnici općine Pašman sa susjednog otoka.

Mario Košta, glavni sindikalni povjerenik u Nauta Lamjani još jednom je obrazložio zašto Khan nije dobrodošao.

'Khan želi rasprodati imovinu i likvidirati tvrtku'

- Prekjučer je radnicima pričao jedno, ali je to demantirao pred novinarima izjavivši kako je njegova zadaća namiriti vjerovnike. To znači da će najprije rasprodati imovinu, a kad to učini radnici nemaju s čime raditi. Likvidirat će tvrtku kao što je učinio i u svim dosadašnjim stečajevima - rekao je Košta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"