Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

U CA zbog štrajka bez 24 leta: Stjuardese neće dobiti otkaze?

Najavljeni štrajk znači djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja avionima CA-a, a ostali avionima partnera, kažu u CA

J.Galoić/Pixsell
Foto: J.Galoić/Pixsell
44 komentara

Tri sindikata Croatia Airlinesa (Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu) potvrdila su kako će u utorak u 6 sati ujutro stupiti u veliki štrajk.

- Najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima - objavljeno je na stranicama Croatia Airlinesa. 

OVDJE pogledajte koji će letovi biti otkazani, posebne izmjene u redu letenja te popis letova koji će se obaviti unajmljenim zrakoplovima drugih kompanija.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova Croatia Airlinesa u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti za drugi let Croatia Airlinesa bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:

- potpuni povrat novca za neiskorištene karte

- djelomični povrat za djelomično iskorištene karte

- potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).

U CA se ispričavaju putnicima zbog neugodnosti i zahvaljuju im na razumijevanju. 

Odustaju od otkaza stjuardesama?

Član Uprave CA-a Zlatko Širac najavio je da bi Uprava mogla odustati od davanja otkaza stjuardesama koje su 1. i 2. svibnja masovno otvarale bolovanje, što je kod poslodavca izazvalo sumnju da se radi o nezakonitom prosvjedu protiv novog kolektivnog ugovora. 

Kako javlja HRT, zasad se radi o pokretanju postupka izricanja namjere otkaza ugovora o radu, rekao je Širac i time nagovijestio da od otkaza ipak neće biti ništa, jer su i HZZO i Radničko vijeće ocijenili da su bolovanja bila opravdana i u skladu sa zakonom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message