Obavijesti

News

Komentari 63

Ježiću 1% udjela u Diokiju, a radnicima će se isplatiti plaće

Ježiću 1% udjela u Diokiju, a radnicima će se isplatiti plaće
17

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kazao je kako će vjerovnici potraživanja prema Diokiju pretvoriti u vlasnički udio te da bi radnici u roku 7 dana trebali dobiti plaće

VIDEO

Obavio sam razgovore s vjerovnicima i postignut je sporazum u slučaju Diokija. Očekuje se da će sutra Robert Ježić potpisati ugovor gdje će svesti svoj vlasnički udio na 1 posto, a ključni vjerovnici će svoja potraživanja prema Diokiju pretvoriti u vlasnički udio u firmi. Očekujem da će nova uprava uskoro biti postavljena. U roku od 7 dana će se radnicima isplatiti plaće, rekao je ispred svog ministarstva Radimir Čačić pred okupljenim prosvjednicima iz Diokija.

Njih 300, uz podršku sindikata, Građanske akcije i studenata, prosvjedovalo je ispred Čačićeva ministarstva glasno zviždeći i dozivajući ga. Njihovi napori očito su urodili plodom.

- Status će nam biti riješen do petka do kad će biti i dogovor vjerovnika s većinskim vlasnikom. Do sada smo se borili pošteno. Čekat ćemo petak, spremni smo zadnji put vjerovat obećanjima. Nakon toga ako se to ne ispuni, krenut ćemo u druge akcije. Ovo je za nas zadnji petak, zadnja vjera da će se predstavnici Vlade i vjerovnika dogovoriti o našoj sudbini - rekao je Bojan Kovačić, jedan od radnika Diokija koji je bio u ministarstvu.

Grupa radnika se nakon toga polako uputila prema tvornici na Žitnjaku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prosvjedna povorka radnika po centru Zagreba

Ispred HNB-a su se u utorak u 10.30 okupili radnici zagrebačkog Diokija, koji traže da im se isplati pet zaostalih plaća. Njih 300 je u povorci zatim krenulo prema Trgu bana Jelačića. Ogorčeni radnici poručili su kako je ovo zadnji mirni prosvjed. Na trgu su se kratko zaustavili te su zatim Gajevom ulicom došli do Uskoka gdje su vikali 'Lopov!' i 'Kriminalce u zatvor!'. 

Duga kolona radnika zatim je krenula prema Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu rada zviždeći cijelim putem, a mnogi od njih nosili su i transparente. Oko 50 radnika ostalo je dežurati u krugu tvornice gdje blokiraju prugu.

Gdje god su prošli građani su im davali podršku, pozdravljali ih, a vozač im trubili i mahali iz automobila. Cijelu povorku pratila je policija.

Ispred Ministarstva gospodarstva okupljenim radnicima obratio se Mladen Matić iz Stožera za obranu Diokija:

- Nalazimo se na mjestu najvećih obećanja i laži. Još 31. siječnja obećali su nam da ćemo nastaviti raditi i da ćemo dobiti plaće, a što smo dobili - samo prazna obećanja kojih smo siti! Ministre, mi nismo mala djeca, nismo balavci, postupajte s nama kao s odraslima - poručio je Matić.

Nekoliko predstavnika tada je u ministarstvo primio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Prosvjeduju i u pogonu Dina Petrokemije u Omišlju

U isto vrijeme počeli su prosvjedovati i radnici Dina Petrokemije u Omišlju na otoku Krku. Oni su se skupili ispred pogona, a u 18 sati napustit će postrojenja. Od Ministarstva rada i mirovinskoga sustava očekivali su odgovor na traženu isplatu jedne od ukupno šest plaća koje im nisu isplaćene, javlja HRT

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a