Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Radnici prijete: Jezovita tišina u Kraljevici može biti opasna

Upozoravaju kako je od odluke o stečaju prošlo više od mjesec dana, a oni još uvijek nemaju informaciju na koji će način biti zbrinuti. Neće prihvatiti ovakvo stanje

Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
5 komentara

Sindikat brodogradilišta "Kraljevica" traži da se agonija radnika konačno prekine i ispune obećanja o njihovom obeštećenju i namirenju prema važećem Kolektivnom ugovoru, kazao je Nenad Miškulin, predsjednik toga sindikata. 

Traže da se radnicima brodogradilišta isplate plaće za ožujak, kao i troškovi prijevoza za veljaču i ožujak. 

Upozoravaju kako je od Vladine odluke o stečaju prošlo više od mjesec dana, a da oni još uvijek nemaju informaciju na koji će način biti zbrinuti. Uputili su zahtjev i premijeru Milanovću da ih primi na razgovor, no povratnu informaciju nisu dobili, kazao je Miškulin. 

Sudeći prema raspoloženju radnika, neće prihvatiti ovakvo stanje. Jezovita tišina kakva vlada u brodogradilištu može biti opasna i tek zatišje pred neveru, kazali su još uvijek ne vjerujući da nitko ne pokazuje brigu za 460 ljudi koliko ih je u škveru, javlja večernji.hr.

'Naručeni brodovi neće izaći iz škvera'

U brodogradilištu su još dva broda za švedskog naručitelja, no ukoliko ne dobiju pismenu potvrdu da se provodi odluka o njihovu zbrinjavanju i ako se ne ispoštuje obećano i dogovoreno, brodovi iz škvera, poručili su, neće izaći. Uvjereni su kako stanje u njihovom brodogradilištu može utjecati na cjelokupnu sliku o hrvatskoj brodogradnji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message