Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
223 komentara

Radnici 'Sljemena': Bandić je pomogao uništiti našu tvrtku

Posjeduju dokumentaciju koja upućuje da je 2005. gradonačelnik u ime Grada Zagreba isplatio 35 milijuna kuna iz gradskog proračuna za plaće i otpremnine

Patrik Macek/VLM
Foto: Patrik Macek/VLM
223 komentara

Više od 40 bivših radnika i malih dioničara tvrtke 'Sljeme' d.d. okupili su se jutros ispred USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu .

USKOK-u su predali dokumentaciju koja upućuje, kako tvrde, da je 2005. Milan Bandić u ime Grada Zagreba isplatio 35 milijuna kuna iz gradskog proračuna za plaće i otpremnine kako bi zaustavio već pokrenuti stečaj 'Sljemena' čime je otvoren put nestanku vrijednih strojeva i ogromnih zaliha mesa , a potom i rasprodaje 'Sljemenovih' nekretnina procijenjenih na 186 milijuna kuna, javlja HRT .

[video: 988858 / ]

Sudski vještak bio je Mirko Kožulj . Unatoč rasprodaji imovine, mali dioničari i država kao vlasnik 12 posto dionica ostali su bez svojih udjela.

- Posjedujemo i ništavni kupoprodajni ugovor na temelju kojeg se Grad Zagreb upisao kao vlasnik tvornice s postrojenjima te vjeruju da USKOK treba istražiti gdje je završio novac i u kojoj mjeri je najveći dioničar 'Sljemena' Finagra suodgovoran za uništenje 'Sljemena', rekao je Tomislav Hodak , bivši rukovoditelj radne jedinice rasjekavaonice mesa u Sljemenu d.d.

- Pred zamjenicom ravnateljice USKOK-a dali smo izjave o svemu što znamo i priložili nekoliko kupoprodajnih ugovora i ostalih dokumenata na kojima temeljimo naše sumnje - rekao je Tomislav Hodak, bivši rukovoditelj rasjekaone u Sljemenu, dodao je Hodak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message