Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Radnici zaključani 4 sata kako ne bi krali iz pogona

Rad 'pod ključem': Uprava tvrtke se boji krađe pa radnike zaključavaju. Radnici su u strahu ako se nešto dogodi. Zaštitar ih otključa na kraju smjene

M.Tironi
Foto: M.Tironi

Zaštitar svaki dan u 16 sati zaključava vrata tvrtke Euro Alfa u Radničkoj ulici u Zagrebu i odlazi. U 20 sati se vraća otključati vrata. Tih četiri sata desetak radnika radi zaključano. Ako se bilo kome nešto dogodi, moraju nazvati zaštitara da im dođe otključati vrata. Teoretski mogu izaći kroz garažna vrata, no njih je, tvrde radnici, teško otvoriti.
- Uprava se boji da radnici ne ukradu nešto, a ne žele platiti zaštitara za drugu smjenu pa zaključavaju radnike i tako ih sprečavaju da nešto ne iznesu iz pogona - kaže bivši radnik Darko Pondeljak. U tvrtki većinom rade žene, a u pogonu pakiraju smrznute prehramene proizvode. Pondeljak priča kako su ih počeli zaključavati prije više od godinu dana. I naša se ekipa uvjerila da su radnici uistinu zaključani. Oko 16.15 zaštitar zaključava zadnja vrata i odlazi.
- Možemo izaći, ali samo ako pozovemo zaštitara da nam otvori - rekla je radnica. Zaštitar navodno živi nedaleko od tvrtke.
Direktorica tvrtke Nada Golubar nije htjela komentirati slučaj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message