Obavijesti

News

Komentari 22

Radnicima Agrokora božićnice 1500 kn i 600 kn dara za djecu

Radnicima Agrokora božićnice 1500 kn i 600 kn dara za djecu
1

Sporazum su dogovorili Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika te predsjednici Uprava Agrokorovih kompanija s predstavnicima sindikata koje su potpisnici Kolektivnih ugovora

VIDEO

U prostorijama Konzum Akademije, izvanredna uprava Agrokora je danas zaključila dogovor o isplati božićnica s reprezentativnim sindikatima potpisnicima Kolektivnih ugovora u kompanijama koje su u većinskom vlasništvu Agrokora u Hrvatskoj.

Sporazum su dogovorili Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika te predsjednici Uprava Agrokorovih kompanija s predstavnicima sindikata koje su potpisnici Kolektivnih ugovora.

Sporazumom je dogovoreno 50 posto povećanja božićnice, što znači isplatu od 1.500 kuna božićnice za zaposlenike Agrokora u Hrvatskoj. Dogovorom je i potvrđen dar za djecu u iznosu do 600 kuna za svako dijete, kao i poklon paketi i prigodne božićne predstave za preko 9000 djece. Na takav će način Agrokor pred sam kraj godine ukupno isplatiti više od 35 milijuna kuna svojim zaposlenicima kao vid zahvale na njihovom radu i doprinosu.

- Ovaj je dogovor važan jer smo njime dodatno nagradili naše zaposlenike koji su, jednako kao i kompanije u kojima rade, u posljednjem razdoblju bili izloženi brojnim izazovima koje smo timski i zajedničkim snagama uspješno savladali. Doprinos svakog našeg zaposlenika, bilo da se radi o trgovcima iz Konzuma i Tiska, zaposlenima u proizvodnji hrane u Ledu, Jamnici i Zvijezdi, PIK Vrbovec ili kolegama iz poljoprivredne proizvodnje Belje, VUPIKA PIK Vinkovci i ostalih djelatnosti, bit će jednako važan i u narednom razdoblju u kojem će nam fokus biti na stvaranju održive budućnosti Agrokora, svih njegovih kompanija i radnih mjesta. U tom smislu ovo je naša zahvala, ali i pokazatelj važnog trenda usmjerenosti na poboljšanje radnih uvjeta, kao i na kvalitetu korporativnog upravljanja u svim kompanijama Grupe Agrokor - rekao je Fabris Peruško.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U proteklom razdoblju poduzeli smo cijeli niz aktivnosti kojima smo dodatno unaprijedili radno okruženje Agrokora i njegovih kompanija. U ovoj godini intenzivno smo zapošljavali i otvarali nova radna mjesta, pa je tako samo u maloprodaji i logistici Konzuma zaposleno više od 1.300 ljudi. Povećali smo sigurnost radnih mjesta naših zaposlenika kroz značajno povećanje udjela Ugovora o radu na neodređeno. Važno je naglasiti da osim danas dogovorenog povećanja božićnica, većina Agrokorovih kompanija svojim zaposlenicima osigurava i brojne druge pogodnosti od uskrsnica i regresa do solidarne pomoći u izvanrednim životnim okolnostima i ostalo. I dalje radimo na povećanju plaća zaposlenika, posebno onima s najnižim primanjima. U tom smjeru nastavit ćemo i u budućnosti s ciljem da Agrokor i njegove kompanije budu ne samo najveći hrvatski i regionalni poslodavac, već i najbolji poslodavac koji je zanimljiv potencijalnim zaposlenicima različitih profila i stručnih vještina - istaknula je Irena Weber.

- Prije svega želim zahvaliti izvanrednoj upravi i Upravama Agrokorovih kompanija na suradnji vezanoj uz realizaciju ovog dogovora kao i na tome što je prepoznata važnost socijalnog dijaloga i pravnog okvira za radne odnose u kompanijama, u formi kolektivnih ugovora. Kao predsjednica Sindikata trgovine iznimno sam zadovoljna činjenicom da će najveći hrvatski poslodavac u segmentu trgovine - Konzum, a s njim i Tisak, Velpro Centar i Roto dinamic, svim svojim zaposlenicima omogućiti ovo značajno povećanje božićnice - rekla je Zlatica Štulić.

- Pozdravljamo odluku izvanredne uprave da u ovoj godini božićnica za radnike Agrokora bude isplaćena u većem iznosu od dogovorenog Kolektivnim ugovorom. Očekujemo i nadalje takve odluke koje  će sigurno imati utjecaja na zadržavanje postojeće radne snage i povećanje zaposlenosti - rekao je predsjednik Sindikata PPDDIV-a Denis Paradiš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...