News

Komentari 1

Radost za Marka (6): 'Hvala Eni što mi je kupila bicikl, ovo je nešto najljepše što sam vidio'

Radost za Marka (6): 'Hvala Eni što mi je kupila bicikl, ovo je nešto najljepše što sam vidio'

Majka nedavno preminule Ene Šarac donirala je 1100 kn Enine ušteđevine za bicikl Marku Raosu (6), kojeg je silno želio

Ovo je nešto najljepše što sam vidio! Čak ima i pedale, veselo je uzviknuo šestogodišnji Marko Raos iz Osijeka ugledavši novi bicikl koji su mu uručili u humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi. 

Novac za njegov bicikl, koji je tako silno želio, osigurala je Biserka Šarac, majka nedavno preminule Ene Šarac. Vidjela je objavu humanitarne udruge da traže donator malog bicikla jednom tužnom dječaku i odmah je nazvala udrugu i rekla da im uplaćuje 1100 kuna koje je Ena uštedjela za kupnju nekih njoj dragih sitnica. 

Bicikl je odmah kupljen, uz njega i hrpa slatkiša, igračaka i hrane jer bi mu to sve kupila i Ena da je živa, pa je maleni Marko skakao od sreće kad je dobio darove. Gesta mame Biserke rasplakala je Markovu mamu Josipu, koja je samohrani roditelj dvoje djece. Osim Marka ima malo stariju kćerkicu. Nezaposlena je i iznimno teško žive u kućanstvu s obitelji njene sestre u Briješću. 

- Nećemo zaboraviti plemenitost gospođe Biserke, koja je u svojoj teškoj boli našla snagu da usreći mog Marka - kazala je Markova mama Josipa Raos dodajući kako je danas majci s djecom problem naći podstanarski stan, a posebno ako su još i socijalni slučaj.  

- Hvala Eni što mi je kupila bicikl - uzviknuo je sretni Marko ponosno pozirajući pored njega.

Prošlo je desetak dana otkad je na osječkom groblju Retfala pokopana Ena Šarac, djevojka koja se gotovo cijeli svoj život nosila s teškim bolestima, nakon što su joj kao sedmogodišnjakinji dijagnosticirali tumor na mozgu. Mama Biserka gubitkom kćeri lavice ostala je bez svoje životne snage. I sama išibana i izmučena bolestima, ali ponajviše stalnim strahovanjima za svoje dijete, ni ona nije gubila potrebu pomaganja drugima.

Najčitaniji članci